Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

5 Hajbrutalnijih zatvora u istoriji

Bookmark and Share

16.12.2017. Bebironac

Sama pomisao na zatvor, asocira na ćelije, žicu visoke zidine, ali kroz istoriju zatvori su bili drastično drugačiji i suroviji nego što su danas.

Stari zatvori
Stari zatvori

MONGOLSKI MRTVAČKI SANDUCI
Mongolski zatvorenici veoma često su bili osuđivani na smrtne kazne, a neretko su ih dočekivali u sićušnim zatvorima,  sanducima veličine tek par santimetara većim od 1 puta 1 metar. Zvuči neverovatno. Neki su tu proveli i godine.

ZATVOR MAMERTIN U ANTIČKOM RIMU
Stari rimljani su bili inovatori u mnogo toga, tako su bili i među prvima koji su koristili zatvore u svrhu kažnjavanja prestupnika. Zatvor Mamertin jedan od najsurovijih i najozloglašenijih, izgrađen je negde oko 640. godine p.n.e i bio je prvi kod Rimljana napravljen u zatvorske svrhe.

PLUTAJUĆI ZATVOR PAKAO
Za vreme Američke revolucije vojni brod HMS Jerse bio je najbrutalniji i najsuroviji plutajući Britanski zatvor zbog čega je dobio nadimak HMS HELL. Potpuno goli nagurani u mrak ispod palube broda, često bez vazduha i na užasno velikim vrućinama je obitavalo po nekada i do 1500 zatvorenika.

ANDERSONVIL
Samter Kamp u Andersonvilu u Američkoj saveznoj državi Džordžiji, najveći je Konfederaciski zatvor za vreme Američkog građanskog rata. Mrtvu zonu su ograđivala borova stabla visine 5 metara u maloj dolini gde se zatvor nalazio.

HOA LO ZATVOR
Američkim zatvorenicima veoma poznat Hanoi Zatvor, na Vjetnamskom njegovo ime doslovno je prevedeno kao đavolja rupa. Vjetkongovci su ga koristili za vreme rata za mučenja i ispitivanja Američkih zarobljenih pilota koje su u borbama sami uspeli da obore.

Sve detaljno vezano za ovih 5 bizarnih zatvora možete pogledati u VIDEU

Komentara: 0


#   zatvor   Stari Rim
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima