Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Džinovski burek iz niša za Ginisa

rssBookmark and Share

Niš 14.09.2010. Autor: Aleksandar Gvozden

Džinovski burek iz niša za Ginisa

Sedmi „Dani bureka" završeni su u subotu. Tri dana Nišlije su jele a žiri „stručno degustirao" vrhunske pite dvanaest pekara iz Srbije, Grčke, Slovačke, Makedonije, Bugarske. Na kraju su i jedni i drugi odlučili.

Po oceni žirija, koji je ocenjivao težinu bureka, debljinu i veličinu kore i debljinu pite nakon pečanja, prvo mesto osvojila je pekara „Branković" a po oceni publike priznanje je pripalo pekari „Mios".

Tokom trodnevne manifestacije ulica „Vojvode Gojka", na Palilulskoj rampi, bila je stecište gurmana a pre svega ljubitelja bureka i dobrog provoda. Svakodnevno je ovom ulicom-po rečima Bobana Mikića, člana Veća Gradske opštine Palilula, defilovalo oko 5000 ljudi.

I ove godine, najveću pažnju posetilaca je privuklo pravljenje bureka za Ginisa. Džinovska pita, koja je bila dopremljena specijalnim vozilom bila je dugačka 4 metra a široka 2. Težila je čak 200 kg. i po oceni prisutnih bila je vrhunskog ukusa. O tome svedoči i činjenica da su je Nišlije za samo desetak minuta razgrabile. Možda i zbog toga što je „Ginis burek" podeljen besplatno.

Po rečima Bratislava Vukadinovića, predsednika Unije pekara, koja je sa Gradskom opštinom Palilula i Turističkom organizacijom Niš organizovala ovu manifestaciju, „Dani bureka" su već prerasli u niški brend i postoju sve značajnija privredno-turistička manifestacija u Regionu.


 

Komentara: 0


#   Niš   Vlasotince   rekord   Ginis   burek   prvo mesto   gradske opštine   Bratislava
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima