Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Marčelovo napetovanje šoua - poslušajte pesmu "20.000"

Bookmark and Share

01.09.2014.

Budući da napetost u iščekivanju "Napetog šoua" raste i među ​​Marčelovom publikom, ali i kod samog autora Marka Šelića, na YouTube kanal ​​MarcheloOfficial postavljen je još jedan tizer za ovaj dugonajavljivani projekat - radna verzija pesme ​​"20.000".

20.000 - nova najava Napetog šoua Marka Šelić
20.000 - nova najava Napetog šoua Marka Šelić

"Napet šou" je okupio tridesetak vrsnih muzičara, koji su oživeli 17 kompozicija. Publika je već imala prilike da čuje "Čep", "Laž" i "Peglu", a sada i ​"20 000":​​

"Pesma postavlja veoma jednostavno pitanje: čemu služe famozna "nova radna mesta", obećana  od strane ama baš svih političkih partija i stranaka, ako to zapravo znači da će još veći broj ljudi nego sada raditi za platu od dvadesetak hiljada dinara i pride biti naterani da se osećaju povlašćeno što uopšte imaju posao", objašnjava Marko Šelić tematiku pesme "20.000" koju je za samo 36 sati na njegovom YouTube kanalu preslušalo  ​više od​ 30.000 ljudi. 

Dugoočekivani "Napet šou" biće objavljen 1. oktobra u izdanju Lagune. "Napet šou" je knjigoalbum - knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju teme "Napetog šoua". Na ovom delu radilo je dosta ljudi, različitih godina i profesija, u pokušaju da što bolje proniknu u svakodnevicu, naše "ovde i sad" - jednom rečju, zašto svi živimo napet šou.

Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok enciklopedija Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

 

video...

Komentara: 0


#   Marčelo   radna mesta   YouTube   fotografije   Marko Šelić   Dalibor Đorđević   Draža Petrović   Kokan Mladenović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima