Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupčani dočekali Srpsku novu godinu uz rakiju, vino i vatromet (Foto)

rssBookmark and Share

Prokuplje 14.01.2015. Južna Srbija Info

Veliki broj građana Prokuplja dočekao je 2015. godinu po Julijanskom kalendaru veselo, razdragano, uz meze i piće, a tačno u ponoć priređen je veliki vatromet.

Prokupčani dočekali Srpsku novu godinu uz rakiju, vino i vatromet (Foto)

U centru grada, na Trgu topličkih junaka, okupilo se više hiljada građana, koje ni veoma hladno vreme nije sprečilo da na tradicionalan način  proslavi dolazak ove nove godine.

Okupljene građane zabavljao je i uveseljavao lokalni muzički bend „Don Vito“, služena je kuvana rakija i čaj, a po prvi put pripremljene su i kobasice sa roštilja, pogače, peciva, salate...

Uz dobro raspoloženje i vatromet građani Prokuplja su, zajedno sa predsednikom Opštine Miroljubom Paunovićem, načelnikom Topličkog okruga Nebojšom Vukadinovićem, zamenikom predsednika Ilijom Đedovićem i većnicima Milicom Erić i Dejanom Lazićem, dočekali pravoslavnu 2015. godinu.

DSC_2910 DSC_2923

 

Čestitajući Novu godinu, predsednik Paunović je izrazio nadu da će ova godina biti bolja i uspešnija.

- Drago mi je što je večeras ovde toliko puno građana, posebno mladih ljudi, dece i omladine. Lokalna samouprava se i pored teške ekonomske situacije potrudila da organizuje ovu proslavu i da vas okupi na jednom mestu, da uživate u dobrom raspoloženju, rekao je Paunović i poželeo građanima prvenstveno mnogo zdravlja.

On je, takođe, dodao da će lokalna samouprava učiniti napore kako bi se prevazišla teška ekonomska situacija i istakao da će im u tome biti neophodna pomoć svih građana.

Ovom prilikom Paunović je naglasio da će u naporima, kako bi se građanima obezbedili bolji uslovi za život i rad, mladi ljudi, koji su imperativ našeg društva, imati prioritet.

DSC_2845 DSC_2874

 

Ovogodišnja organizacija proslave sigurno je jedna u koju je uloženo najmanje sredstava, a sve zahvaljujući prijateljima Opštine Prokuplje i mnogobrojnim donatorima. Tako je Opština Blace Prokupčanima poklonila 100 litara rakije za pripremanje „šumadijskog čaja“, a hranu su donirale pekare „Paša“, „Đukić“ i „Toma“, prodavnica mesa „Dakom“ i preduzeće za preradu voća i povrća „Boki“.

Kako bi organizacija protekla u najboljem redu, svojim uslugama pomogli su Turističko-sportski centar Prokuplje, Dom učenika srednjih škola i Dom za smeštaj i negu starih lica. Takođe su i svi oni koji su učestvovali u programu i obezbeđenju, znatno umanjili cene svojih usluga, kako bi Opština Prokuplje građanima priredila ovu proslavu.

 

DSC_2889 DSC_2861

Komentara: 0


#   Prokuplje   Nova godina   sportski centar   Dom učenika   Trg   lokalna samouprava   doček   hladno vreme   Srpska nova godina   Opština Prokuplje   Dom učenika srednjih škola   opština Blace
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima