Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odlična atmosfera uz rakiju i meze, sinoć na dočeku u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 14.01.2017. Topličke vesti, Južna srbija Info

Veliki broj Prokupčana dočekao je pravoslavnu Novu godinu u centru grada, na Trgu topličkih junaka. Nova godina po julijanskom kalendaru dočekana je tradicionalno, uz dobru muziku, grejanu rakiju i posluženje.

Foto: Toličke vesti
Foto: Toličke vesti

Tačno u ponoć dolazak pravoslavne 2017. godine označio je raskošan vatromet.
 
Zajedno sa građanima na Trgu topličkih junaka Novu 2017. godinu dočekali su i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović kao i članovi Opštinskog veća Milica Erić i Radoslav Mihajlović.

-Dragi sugrađani, okupili smo se večeras na Trgu topličkih junaka da ispratimo staru i dočekamo novu Srpsku 2017. godinu. Drago mi je što ste se okupili u ovolikom broju, posebno me raduje što je veliki broj omladine večeras ovde. Želim da vas pozdravim u svoje lično ime i u ime svojih najbližih saradnika i da vam poželim dobro zdravlje i mnogo uspeha na svim poljima, rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, čestitajući građanima Prokuplja Novu godinu.
 

Prokupčane su u novogodišnjoj noći zabavljali lokalni muzičari „Alter ego bend“ koji je starim, kao i novim muzičkim hitovima od 21 čas zagrejavao prazničnu atmosferu, a u ponoć su zasvirali trubači. Za kompletno uživanje građana koji su došli da na tradicionalan način dočekaju Srpsku 2017. godinu, služena je hrana i piće, koje je Opština Prokuplje obezbedila uz pomoć brojnih donatora.

Skromno, u skladu sa finansijskim mogućnostima, ali veselo, razdragano i po prilično toplom vremenu, Prokupčani su ispratili stari i dočekali Novu srpsku 2017. godinu.

Komentara: 0


#   Prokuplje   predsednik opštine   Milica Erić   doček   Srpska nova godina   Zoran Jozić   Opština Prokuplje   Radoslav Mihajlović   Aleksandar Simonović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima