Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zdravlje


<<<23456>>>Ukupno: 1572  |  Prikazano: 31 - 40

Veliki uspeh; Na niškoj Klinici za kardiohirurgiju eliminisane liste čekanja

Južna Srbija Info 10.04.2023.
Nema više čekanja

Posle gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda cilj koji je postavila naša Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš da se eliminišu sve liste čekanja za kardiovaskularne operacije je ostvaren, napisao je na svom Fejbuk nalogu, direktor Klinike prof. dr Dragan Milić

opširnije

Komentara: 0

Međunarodni dan sporta obeležen i u niškom Domu zdravlja

Južna Srbija Info 06.04.2023.
Niški dom zdravlja obeležio Dan sporta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sporta, Služba za specijalističko –konsultativne delatnosti- Odeljenje medicine sporta Doma zdravlja Niš, danas je organizovala akciju u centralnom holu Doma zdravlja Niš.

opširnije

Komentara: 0

Grujičić: Neophodna rekonstrukcija porodilišta u Nišu

Južna Srbija Info 31.03.2023.
Neophodna rekonstrukcija porodilišta u Nišu

Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije Danica Grujičić najavila je danas izgradnju nove zgrade porodilišta „Narodni front” na Bežanijskoj kosi, ali i rekonstrukciju porodilištau Nišu i mnogih porodilišta, domova zdravlja i bolnica širom zemlje.

opširnije

Komentara: 0

Vodeći srpski kardiolozi na skupu u Nišu

Južna Srbija Info 17.03.2023.
Vodeći srpski kardiolozi u Nišu

Pred više stotina zvanica i stručnjaka iz oblasti kardiologije, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, zvanično je otvoren stručni kongres “Kardionaisus X”, koji jubilarno, već desetu godinu zaredom, organizuje Klinika za kardiologiju niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

opširnije

Komentara: 0

Za ugradnju zubnih implanata i Južna Srbija ima popularne lokacije

Nikola Stojanović 16.03.2023.
Ugradnja zubnih implatanata

Kada se radi o privatnim zdravstvenim ustanovama, odnosno konkretno stomatološkim ordinacijama, svi iz naše zemlje nekako hrle u veći grad. To nije slučajno – veliki gradovi, prestonica naročito, nudi mnogo više izbora, samim tim i mogućnosti i da se prođe nešto jeftinije ali i da se dobije i kvalitetnija usluga.

opširnije

Komentara: 0

Još jedna prilka za Nišlijke da steknu ili obnove znanje o prevenciji raka grlića materice

Južna Srbija Info 25.01.2023.
Šta znamo o raku grlića materice

Dom zdravlja Niš u saradnji sa predstavnicima „Roda centra“ organizovao je 24.01.2023. godine još jednu akciju u cilju obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.

opširnije

Komentara: 0

U niškom UKC novo koleno čeka oko 600 pacijenata, a u „Banjici“ čak 10.000

Niške vesti, Južna Srbija Info 17.01.2023.
Najveći broj pacijenata čeka protezu za koleno

Republički Fond za zdravstveno osiguranje objavio je najnovije liste čekanja na medicinske intervencije u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, pišu Niške vesti.

opširnije

Komentara: 0

Ministarka obišla pacijente hospitalizovane u UKC Niš nakon akcidenta kod Pirota - zdravstveni sistem pravovremeno odreagovao

Južna Srbija Info 26.12.2022.
Zdravstveni sistem pravovremeno odreagovao

Ministarka zdravlja prof.dr Danica Grujičić obišla je pacijente koji su hospitalizovani u Univerziteskom kliničkom centru u Nišu i Opštoj bolnici u Pirotu nakon akcidenta u Pirotu kada je došlo do curenja amonijaka. U Univerzitetskom kliničkom centru Niš , ministarku je dočekao generalni direktor ove zdravstvene ustanove prof.dr Zoran Perišić i rukovodstvo.

opširnije

Komentara: 0

Prvi put u na niškoj Klinici za kardiologiju ugrađen najmanji pejsmejker na svetu

Južna Srbija Info 19.12.2022.
U UKC Niš ugrađen najmanji pejsmejker

Nakon današnjeg, potpuno novog operativnog kardiološkog zahvata ugradnje najmanjeg pejsmejker uređaja na svetu, kod pacijenata koji, zbog određenih zdravstvenih komplikacija, ne bi mogli da dobiju ovakav vid srčane potpore na već tradicionalan, hirurški način, otpočela je, kako kažu stručnjaci, nova era kardiologije u niškom Univerzitetskom Kliničkom centru. Mikro…

opširnije

Komentara: 0

Kroz pokret u vodi do prevazilaženja postkovid sindroma

Z.S. Južna Srbija Info 16.12.2022.
Plivanjem do prevazilaženja postkovid sindroma

Danas je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu održan seminar koji je deo PostCovid SWIM projekta, sufinansiran od Evropske unije. Nosilac projekta je Plivački savez Slovenije, dok su članovi projekta Plivački klub „Natator“ iz Zagreba i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, kao domaćin.

opširnije

Komentara: 0

<<<23456>>>Ukupno: 1572  |  Prikazano: 31 - 40


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima