Južna Srbija Info
Ne možete pretraživati/komentarisati tako često

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

15. Sajam cveća u SokobanjiLokalni izbori u Nišu 2. juna kada i beogradski, odlučila predsednica SkupštineVremenska prognoza: U četvrtak oblačno, mestimično sa kišomNiški srednjoškolci dobijaju besplatne sportske aktivnosti u Sportskom centru "Čair"Drugi rebalans budžeta opštine Infrastruktura, manifestacije za najmlađe, smanjeni troškovi za ugostiteljske uslugeUređen novi kružni tok u Nišu: Mnogima se dopada moderan izgled - kritičari pitaju, kako će se održavati?!Pronađena neeksplodirana-korodirana bomba kod Naučno tehnološkog parka u Nišu


Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, a u brdsko planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren, na istoku jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju.
U školskom dvorištu Osnovne škole "Branko Radičević" u Gabrovcu, nedaleko od Niša, došlo je do incidenta kada je napušteni pas rase "Kane korso" napao dvoje učenika. Incident se dogodio nakon što je pas ostavljen-napušten u ovom naselju pre petnaestak dana.
Radnici JKP "Mediana" su uspešno završili uređenje još jednog kružnog toka na teritoriji Palilule u Nišu. Novi kružni tok, u ulici Vojvode Putnika, neobično modernog dizajna je izazvao pozitivne reakcije stanovnika ovog dela grada, ali i pitanje kako će se održavati, poznavajući naš mentalitet, ali i ponekad "ažurnost" preduzeća zaduženog za održavanje.
Na konferenciji za medije, predsednica Skupštine Ana Brnabić objavila je da je prihvaćen zahtev opozicije okupljene oko koalicija "Srbija protiv nasilja" i "NADA" da se svi lokalni izbori planirani za jul i avgust održe istog dana kao i beogradski izbori - 2. juna. Ova odluka će, kako je navela, zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima.
Na današnjoj sednici Skupštine Gradske opštine Medijana, odbornici su usvojili drugi rebalans budžeta za 2024. godinu.
Imate poljoprivredno gazdinstvo, koje želite da unapredite, a ne znate kako? Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima u utorak, 26. marta u 13 časova u EU info kutku Niš (Vožda karađorđa 5) na kojoj možete pitati sve što vas zanima.
Posetite mermerno šetalište preko puta crkve Sv. Preobraženja Gospodnjeg od 30. aprila do 6. maja 2024. godine i uživajte u prelepim bojama i mirisima cveća. Ova tradicionalna manifestacija, koja se održava od 2008. godine, organizuje se pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Sokobanja i svake godine beleži veliku posećenost.
Pred leto, Grad Niš i Sportski centar "Čair" odlučili su da omoguće besplatnu upotrebu određenih sportskih aktivnosti u Sportskom centru "Čair".
Danas, 15. aprila, širom sveta obeležava se Svetski dan umetnosti, prilika da se proslavi bogatstvo i raznolikost umetničkog stvaralaštva i njegov duboki uticaj na ljudsku kulturu i društvo.
Sa dolaskom proleća i sve toplijeg vremena, ljudi sve češće borave u prirodi, izlažući se većem riziku od uboda krpelja. U ovom periodu godine, krpelji su aktivniji i prisutniji, što povećava mogućnost susreta sa ovim parazitima
Niški klub Istina Mašina će u petak, 12. aprila, od 22 časa ponovo ugostiti novosadski "Red Hot Chili Peppers real tribute" projekat.
U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Soko“ Sokobanja, u saradnji sa Kulturnim centrom Sokobanja, 20. aprila biće održana Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Izgleda da politička scena u Nišu postaje sve više zaoštrena kako se bliže lokalni izbori. Dragana Sotirovski, aktuelna gradonačelnica, i opozicioni predstavnici, kao što su Jelena Milošević i Đorđe Stanković, otvoreno razmenjuju verbalne udarce, kako u javnosti tako i na društvenim mrežama.



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima