Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Er Srbija pozvana da pokrene redovne letove iz Niša

rssBookmark and Share

05.06.2015. Tanjug, Južna Srbija Info

Predstavnici privrednih udruženja i razvojnih institucija južne i istočne Srbije potpisali su danas zajedničku izjavu o učešću u razvoju i korišćenju potencijala aerodroma "Konstantin Veliki" i uputili poziv kompaniji Er Srbija da pokrene redovne letove iz Niša.

Foto: Milinković
Foto: Milinković

Niški aerodrom, na zajedničkom sastanku predstavljen je kao mesto od strateškog značaja koje popravlja investicionu klimu u ovom delu Srbije, posebno u delu prevoza robe.

"Mi sa Er Srbijom imamo ugovor i oni u svakom trenutku mogu da polete iz Niša" rekao je direktor aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Djurdjanović.

Direktor Regionalne razvojne agencije u Nišu Bojan Avramović izjavio je da je ovaj aerodrom bitan činilac ravnomernog regionalnog razvoja juga Srbije i da je ovaj skup pokazao da su za njegov razvoj zainteresovane sve važnije institucije sa ovog područja.

"Današnjom izjavom koju smo svi potpisali apelujemo na Er Srbiju da sagleda ono što je video Viz er, jer šaljemo lošu poruku ako imamo važne loukostere, a nemamo letove nacionalne kompanije" rekao je Avramović

Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji je podržao ideju da niški aerodrom treba da predstavlja mogućnost za sve i da ga treba iskoristiti pre svega za prevoz robe u izvoznim aranžmanima.

Komentara: 0


#   Zoran Perišić   aerodrom   privrednici     letovi   Er Srbija   aerodrom Konstantin Veliki   Viz Er   Bojan Avramović
@ProfdrPerisic @airserbia @NisAirport @wizzair @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima