Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za par dana Niš ponovo ima avio vezu sa svetom!

rssBookmark and Share

Niš 21.06.2015. Kurir, Beta, Južna Srbija Info

Avioni će leteti do švedskog Malmea tri puta nedeljno i to utorkom, četvrtkom i subotom, a do Bazela u Švajcarskoj dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Foto: RTS
Foto: RTS

Posle pauze duže od godinu i po dana Niš će, zahvaljujući mađarskoj niskobudžetnoj kompaniji "Viz er" od četvrtka, 25. juna, ponovo imati redovnu avio vezu sa svetom, i to do Malmea, a četiri dana kasnije i do Bazela.

U Javnom preduzeću "Aerodrom Niš" kažu da je niška vazdušna luka spremna za prihvat putnika, kojih će, kako ocenjuju, biti otprilike 150 po letu.

"Urađeno je puno toga na poboljšanju komfora putnika, uveden je novi kompjuterski i softverski sistem za prodaju karata i čekiranje, kao i nov video sistem za nadzor. Proširen je odlazni gejt i time je omogućeno zadržavanje Viz erovih aviona od samo 30 minuta", istakao je direktor JP "Aerodrom Niš" Vladica Đurđanović.

On je podsetio da će avioni "Viz era" leteti do švedskog Malmea tri puta nedeljno i to utorkom, četvrtkom i subotom, a do Bazela u Švajcarskoj dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Đurđanović je istakao da je "Viz er" zainteresovan da aerodrom "Konstantin Veliki" postane baza jednog njegovog aviona, ali će to biti moguće verovatno 2016. godine.

"Neophodno je usvajanje novog Plana detaljne regulacije aerodroma i omogućavanje avio-kompanijama da grade hangare i prostor u kome će biti smešteni njihovi mehaničari i oprema za servisiranje aviona", kazao je Đurđanović. Prema njegovim rečima, sa jednim avionom stacioniranim u Nišu bila bi obezbeđena tri do četiri leta dnevno, za više od 20 destinacija u svetu.

Đurđanović je podsetio da su brojna preduzeća i ustanove sa područja juga Srbije nedavno uputila zajednički poziv domaćoj avio-kompaniji "Er Srbija"  da leti iz Niša, ali da iz ove kompanije još nije stigao nikakav odgovor.

"Er Srbiji smo predlagali liniju Niš-Beč, jer je to profitabilna linija, i to ne bi bili letovi sa gubitkom", naglasio je Đurđanović.

On je istakao da postoji interesovanje drugih avio-kompanija za letove do Tivta i na relaciji Niš-Osijek-Franfurkt, ali da još nema konkretnih dogovora o tim letovima.

Pre "Viz era" sa niškog aerodroma leteo je crnogorski "Montenegro erlajns" (u periodu od 2009. do 2013) i italijanski "Vind džet" (2009-2010), ali su ti letovi skupo koštali grad Niš jer su podrazumevali subvencije avio-prevoznicima.

Komentara: 0


#   Niš   subvencije   aerodrom     letovi   Er Srbija   aerodrom Konstantin Veliki   Viz Er   Vladica Đurđanović
@airserbia @NisAirport @wizzair @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima