Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kao što je portal Južna Srbija Info pisao, niški aerodrom neće više dobijati subvencije od Grada

rssBookmark and Share

28.08.2017. Južna Srbija Info

Aerodrom Konstantin Veliki izašao je iz krize i „stoji na sopstvenim nogama“. Ovo gradsko preduzeće finansijski i poslovno je oporavljeno i od sledeće godine više neće biti subvencionisano od Grada, kažu gradski oci.

Kao što je portal Južna Srbija Info pisao, niški aerodrom neće više dobijati subvencije od Grada

Od početka 2018. godine neće imati ni jedno kreditno zaduženje i naredna godina predstvalja novu etapu u razvoju niške vazdušne luke, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući gde su predstvaljeni poslovni rezultati ovog javnog preduzeća u poslednje tri godine.

„Zajedničkim radom, pre svega države, grada i aerodroma došli smo do ovakvih rezultata. Grad od sledeće godine neće subvencionisati aerodrom za plate i stalne troškove kao što je to sada, već će prevashodno pružati podršku za investicije, proširenje kapaciteta i stvaranje uslova koji ovaj aerodrom mogu učiniti regionalnim“, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Do 2021. godine u Aerodrom će biti uloženo 20 miliona evra, od toga čak 12 miliona uložiće država. Ulagaće se u proširenje aerodromske zgrade koja će biti tri puta veća nego sada.  Očekuje se da u toku ove godine bude završena instalacija ALS sistema u vrednosti od oko dva miliona evra, prilazna svetla i zanavljanje opreme.

Od početka godine kroz niški aerodrom prošlo je 207 000 putnika i u kargo saobraćaju prevezeno je dve hiljade tona robe. Plan za ovu godinu je 330 000 putnika, u 2018 .se očekuje 400 000, dok je projektovana cifra za 2021.čak 650 000 putnika.

Komentara: 0


#   subvencije   aerodrom   Darko Bulatović   finansiranje   Vladica Đurđanović
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}