Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Pola milijarde evra za odštetu zbog Koridora 10"

Bookmark and Share

13.04.2015. RTS, Južna Srbija Info

Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za "Politiku" da je za Koridor 10 svojevremeno izdvojena 1,1 milijarda evra, a da će, kada bude završen, ispasti da je mogao da se uradi koridor i po.

Zorana Mihajlović Foto RTS
Zorana Mihajlović Foto RTS

Odštetni zahtevi i loša eksproprijacija prilikom izgradnje Koridora 10 koštali su državu najmanje pola milijarde evra, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

"Poreska uprava radi procenu vrednosti imovine koja treba da bude izuzeta, ali ne postoji jedinstvena metodologija, pa se ljudi žale i dobijaju sudske sporove. I to je veliki novac", rekla je ministarka za izdanje dnevnika Politika od ponedeljka, prenosi Beta.

Ministarka je dodala da se suma koju treba isplatiti ljudima za lošu eksproprijaciju zbog izgradnje mosta Zemun-Borča meri milionima dolara.

Prema rečima Mihajlovićeve, za Koridor 10 je svojevremeno izdvojena 1,1 milijarda evra, a kada bude završen krajem 2016. godine "ispašće da smo mogli da uradimo koridor i po".

Na konstataciju da domaće firme do sada nisu mogle da dobiju poslove na Koridoru 10 jer su strane firme nudile damping-cene, ministarka je rekla da zdrave domaće kompanije treba da se udruže u konzorcijum i da će onda država stati iza njih, ali im neće dati novac.

Komentara: 0


#   isplata   Zorana Mihajlović   Poreska uprava   koridor 10   zemljište   odšteta   eksproprijacija
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}