Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izmirenje obaveze za odvodnjavanje do kraja godine

rssBookmark and Share

20.03.2010. izvor: Biznis novine

Poljoprivrednici će moći da izmire dugove bez kamate do kraja godine

Vlada Srbije donela je zaključak o reprogramu dugova poljoprivednicima za naknade za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta za 2008. i 2009. godinu, kazao ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Kako je objasnio, poljoprivrednicima će biti omogućeno da dugove izmire do kraja ove godine, i to bez zateznih kamata.

U zaključku se navodi da je Vlada Srbije preporučila upravnim odborima javnih vodoprivrednih preduzeća da donesu odluke koje će omogućiti odlaganje plaćanja duga, bez zateznih kamata.

- Nezadovoljan sam sadašnjim Zakonom o vodama, zbog čega će uskoro Skupštini Srbije biti upućen predlog novog zakona koji će omogućiti da se poljoprivrednicima koji ulažu u sisteme za navodnjavanje smanje naknade - kazao je Dragin i naveo da je novim zakonom predviđeno i da sva pravna lica izdvajaju 0,025 odsto svojih prihoda koji će ići u fond za navodnjavanje iz koga će se poljoprivrednicima subvencionisati izgradnja sistema za navodnjavanje.

- Vlada je usvojila set uredbi iz oblasti poljoprivrede koje se odnose na ruralni razvoj, kao i Uredbu o raspodeli i korišćenju podsticajnih sredstava za genetsko unapređenje stočarstva u 2010. godini - kazao je Dragin i dodao da je usvojen i Program raspodele i korišćenja sredstava subvencija u oblasti zaštite bilja za 2010.

- Vlada Srbije usvojila je danas i Nacrt zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju o institucionalnom okviru inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa za region jugoistočne Evrope - rekao je on i istakao da će na taj način Srbija biti lider u regionu u rešavanju problema elementarnih nepogda i prirodnih katastrofa.


Komentara: 0


#   Vlada Republike Srbije   nacrt zakona   pravna lica   odvodnjavanje
@Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima