Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čovek i pas koji su rasplakali ceo svet (FOTO)

rssBookmark and Share

10.08.2012. Autor: S.Radović

Pre nedelju dana,na fejsbuk stranici agencije za fotografisanje venčanja Stonehouse Photography iz Viskonsina objavljena je fotografija Džona Endžera kako u toploj vodi jezera “Superior” uspavljuje svog psa Šepa.

Čovek i pas koji su rasplakali ceo svet (FOTO)

Šep ima 19 godina i boluje od artritisa, a Džon je shvatio da topla jezerska voda pomaže njegovom psu da se opusti i zaspi bez bolova. I tako svaki dan Džon nosi Šepa u vodu jezera i drži ga dok ovaj spava pun poverenja u svog najboljeg prijatelja.

Džon je usvojio Šepa kada je ovaj imao 8 meseci i od tada, skoro 20 godina, njih dvojica su nerazdvojni. Malo prijateljstva između ljudi traju toliko dugo.

Žena koja je napravila fotografiju, inače dugogodišnja Džonova prijateljica, Hana Stounhaus Hadson, rekla je za Hafington poust, da je neverovatno koliko ljubavi ima Džon za Šepa i koliko poverenja ima Šep u Džona kada svaki dan opušteno zaspi u vodi na njegovim grudima.
Niko nije pozirao na ovoj slici, ova fotografija je uhvaćeni trenutak najiskrenije ljubavi između čoveka i psa – rekla je Hana u svom imejlu redakciji Hafingtona

Fotografija je na fejsbuku za nedelju dana skupila preko 260.000 lajkova, a mediji širom sveta su preneli ovu priču uz fotografiju.

Možda ne bi trebalo ovo da napišem, jer ne mogu to svi razumeti, ali kada sam video fotografiju Džona i Šepa rasplakao sam se, sve mi se vratilo nazad, misli su mi se vratile u noć kada je umrla Tea. Čak sam siguran da bih danas čitav dan išao ulicom bez nekog cilja pogubljen u mislima o bezuslovnoj ljubavi, da Gangula posle samo par sekundi nije došao, stavio mi svoju glavdžu u krilo, pogledao onim tužnim pogledao i rekao “U čemu je problem, zašto plačeš, to je život, sad smo tu, uživaj u tome, svi ćemo se ipak na kraju ponovo videti”

Obično ne pišem postove koji prenose ovakve vesti, ali ovaj put sam to morao da uradim, zapravo hteo sam samo da vam pustim jednu muzičku kompoziciju uz ove dve slike bezuslovne ljubavi između psa i čoveka, koje su pomerile čitav svet.


#   psi   fotografije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima