Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nekome sve, nama 19. vek

rssBookmark and Share

Niš 01.04.2011. Niška Regija

Dražava Srbija zadužiće se 200 miliona evra kredita kod evropske banke za poboljšanje regionalnog železničkog saobraćaja. Vrednost cele investicije je 340 miliona evra kojim se kupuju 25 elektro voza. Sve bi to bilo u redu da i južna Srbija može da nešto od toga iskoristi pošto plaća taj kredit, ali ne.

Bogoljub Ivković član Gradskog odbora Niške Regije
Bogoljub Ivković član Gradskog odbora Niške Regije

Kao po običaju svi plaćamo a koristi Beograd i Vojvodina. Možemo mi u Nišu da dobijemo neki elektro voz, ali nemamo gde da ga vozimo. Naše pruge su iz 19 veka. Niš – Zaječar, Niš – Kuršumlija su pruge bez elektrifikacije i nije dozvoljeno da voz ide brže od 60 kilometra na sat.

Doduše imamo Niš – Dimitrovgrad koja je elektrificirana, ali jeste samo zato što je to koridor. Za ostatak juga Srbije ostaje 19. Vek.

Celokupnu investiciju koristiće Beovoz, Stara Pazova i Novi Sad.

Za Niš može da dođe neka dizel lokomotiva koju takođe kupujemo za 43 miliona švajcarskih franaka za 12 dizel motornih vozova. Od ukupno 400 miliona evra investicije u razvoj regionalnog saobraćaja, svelo se na region Beograda i Vojvodine. Za Niš dolazi u obzir neka dizelka, ionako ne možemo da se vozimo brže od 60 kilometra na sat na prugama iz 19. Veka.

Evropo i Beograde dobro jutro. Platićemo sve vaše kredite.


#   Niš   Beograd   Kuršumlija   Dimitrovgrad   investicije   Novi Sad   Stara Pazova
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima