Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlije, da li postoji prag dostojanstva za nas?

rssBookmark and Share

Niš 04.04.2016. Milan Petković

U punom nadahnuću, govorljiv kao i uvek, praćen aplauzima i ovacijama kao i uvek, premijer Aleksandar Vučić reče ponosno za govornicom u hali Čair da nije dozvolio da niko iz Niša govori na konvenciji SNS-a u Nišu!

Nišlije, da li postoji prag dostojanstva za  nas?

Razlog, to što su se niški naprednjaci svađali dve godine umesto da su radili u interesu građana! A ti, koji po rečima Premijera nisu radili “svom snagom“ u interesu građana i kojima ne dozvoljava da govore u svom gradu,  ponovo su njegovi  i kandidati SNS-a da vode  Niš?

Ako nastave da se svađaju zapretio je Vučić isteraće ih sve iz stranke. Oni, kao i uvek, aplaudiraju. I prozvani, i dovezeni, i oni koji su došli zbog vere u program SNS-a  i oni koji su došli zbog sendviča.

Sada mi je potpuno jasno koliko se glasno ti koji pristaju na ćutanje u Nišu bore za svoj grad u prestonici. Tamo su još tiši, ponizniji…

To što predsednik SNS-a Aleksandar Vučić kažnjava svoje funkcionere je njegovo pravo. Ali, ima li pravo Premijer da zbog svog stranačkog rukovodstva kažnjava čitav jedan grad? A upravo to se dešava već nekoliko godina.

Naime, Niš već 4 godine nema nijednog funkcionera na republičkom nivou. Nijedan Nišlija nije ministar. Nišlije od 2014. godine nisu ni na mestima pomoćnika ili zamenika ministara, državnih sekretara. Nijedan Nišlija nije direktor nekog republičkog javnog preduzeća, predsednik nekog značajnijeg Upravnog ili Nadzornog odbora.

I za direktora niškog Narodnog pozorišta su nam doveli studenta iz Beograda jer mi, takvi kakvi smo, ne znamo sami sebe ni da zabavljamo i zasmejavamo.

Da li je normalno da prosečna plata u Nišu bude za 30000 dinara manja od one u Surčinu? I do kada će Nišlije ponižavati sami sebe i aplaudirati svemu tome?

Niš je prošle godine ostao bez PD “Jugoistok“ čije je sedište sada u Beogradu. U prestonicu je preseljena i AIK banka. Niška televizija je prodata, Radio Niš je ugašen. Min Vagonka i Min Lokomotiva su u stečaju, EI Holding u likvidaciji… Nijedna banka, osiguravajuća ili brokerska kuća sada nemaju sedište u Nišu. Nemamo nijednu televiziju sa nacionalnim pokrivanjem. Er Srbija nijednom nije sletela u Niš niti poletela sa aerodroma Konstantin veliki …

Sada se najavljuje moguće gašenje Regionalne privredne komore u Nišu. Šta je sledeće? Niški univerzitet, Klinički centar u Nišu?

Kupovina pauka za odnošenje vozila od strane JKP Parking servis je jedina investicija u gradu prošle godine. Osim pauka koji špartaju non stop i deru nam kožu sve ostalo je stalo!

Primera ima koliko hoćete i tek će ih biti ako nastavimo samo da ćutimo i aplaudiramo. Grad će nam tonuti sve dublje a sposobni će nastaviti da ga napuštaju …

Niš se pretvara u palanku iz koje se beži glavom bez obzira. Jedini cilj žitelja nekadašnje prestonice južne Srbije je da se domognu vize, Beograda ili Novog Sada.

Možda raduje Nišlije republički projekat “Beograd na vodi“ ali ih valjda brine što svi vidimo da je Niš pušten niz vodu.

Vlada Srbije je uzela kredite i našla budžetski novac za Prokop u Beogradu ali nema ni kredita ni novca za izmeštanje pruge iz centra Niša…

Pred svake izbore, na dve ili četiri godine, poneka udarna rupa na niškoj kaldrmi će biti popunjena a između toga, mi ćemo se međusobno svađati a ljudi iz beogradskog kruga dvojke će nas ponižavati.

Nišlije, iskreno, bolje nismo ni zaslužili!

http://www.novostidana.rs/nislije-sta-dozivesmo/

Komentara: 1


#   Niš   SNS   Aleksandar Vučić   Car Konstantin Veliki   AIK banka   Parking servis   Klinički centar   Beograd na vodi   Er Srbija   MIN Lokomotiva   Milan Petković   izbori 2016
@sns_srbija @avucic @airserbia @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    zoran, 10.04.2016.:
    dragi gospodine,odgovoricu vam.Srbija postoji jos na geografskoj karti,tu su nis cacak kragujevac .U realnosti to je beograd,osim njega nista drugo nije vredno paznje,ime Srbija se samo spominje.Da bi Srbija opstala trreba svu pogan ocistitit iz beograda.Ako nastavite da prodajete nekretnine siptarima nece biti ni nisa a mozda i sire.Kad se poveze put nis pristina tirana onda ce biti kuku majko.pozdrav


[ Dodaj komentar ]