Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potresno pismo roditelja tragično nastradale Vanje Janković

rssBookmark and Share

Donja Vrežina 21.02.2017. Južna Srbija Info

Roditelji tragično nastradale Vanje Janković 22. jula 2015. godine u saobraćnoj nezgodi, napisali su otvoreno pismo medijima povodim odluke suda.

Potresno pismo roditelja tragično nastradale Vanje Janković

Podsetimo, Vanja Janković stradala je 22. jula 2015. godine. Nesreću u kojoj je Vanja izgubila život skrivio je Nikola Tošić. Tošić je vozio motocikl u pijanom stanju i na nadvožnjaku kod kod Gornje Vrežine izazvao nesreću. Tošić je nakon nesreće pozvao pomoć za sebe, sve vreme sakrivajući da je Vanja bila sa njim. Nije se potrudio da pomogne Vanji i više puta je menjao iskaz.

Nikola Tošić prtivoren je odmah nakon nesreće, a dva meseca posle nesreće u kojoj je Vanja Janković izgubila život, Tošić je pušten na slobodu.

PISMO PRENOSIMO U CELOSTI

Poštovani predstavnici medija,

obraćamo Vam se otvorenim pismom poslednji put. Molimo  Vas da ga prenesete u vašem mediju.  Možda je sud danas stavio tačku na slučaj u kome je Nikola Tošić u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula naša Vanja. Međuim mi na tu njihovu jednu, dodajemo još dve, jer za nas ništa nije završeno, niti će biti. Jer smo ostali bez jedinog deteta.

Danas smo posle suđenja, više nego ikada poniženi i potišteni napustili sudnicu. Saznali smo koliko vredi – košta ljudski život. I to život našeg 18-godišnjeg deteta – samo 100 000 dinara. Zamislite neko odbije da pomogne čoveku i za to bude kažnjen 100 000 dinara. Godinu i sedam meseci se mi „vučemo“ po sudovima, osuđeni smo da delimo istu prostoriju, dišemo isti vazduh,  gledamo  nečoveka koji je pijan izazvao nesreću, a zatim ćutao da je naše dete bilo sa njim i na kraju nam sud kaže da je za to dovoljna samo kazna od 100 000 dinara.

Sramna, ponižavajuća i bolna presuda sudije. Presuda koja će nekim prekršiocima zakona u budućnosti služiti kao pokriće, kada učine slično delo. „Poštovano“ pravosuđe Srbije da li ovako OHRABRUJUTE PIJANE ljude da slobodno sedaju za volan. Da čine prekršaje, da ubijaju nedužne. Da li im poručuje da je nastupilo BEZAKONjE, pa svako ko ima novac može da krši zakon.

„Poštovana“ Srbijo, pravosuđe, sude, sudije... STIDITE SE.

Setite se samo da je okrivljeni Nikola Tošić posle nesreće menjao iskaze, ne znamo ni mi, koliko puta. Setite se da je pretio policiji kad je došla na mesto nesreće. Setite se da je pozvao pomoć za sebe – majku, tetku, ocu, strica, prijatelje, ukoliko smo nekoga iz ekipe koja mu je pomagala izostavili neka se ne ljute! Mnogo ih je bilo da pomognu nekome kome ništa nije bilo. To je potvrdio i neuropsihijatra u čijem se izvešatju navodi da je Tošić bio nesvesan svojih radnji u periodu trajanja „nokauta“ u boksu i da je postao svestan svega čim je obavio prvi telefonski poziv. Setite se da je Vanjin telefon NESTAO SA MESTA NESREĆE.

Setite se DA NIJE HTEO DA KAŽE DA JE VOZIO NAŠE DETE, da bi zaštito sebe, NIJE NI POKUŠAO - HTEO DA JOJ POMOGNE. Setite se da je KRIVIČNO DELO NEPRUŽANjA POMOĆI POVREĐENOM LICU, nekada teže od svih ostalih. Danas smo saznali i za koliko teže za tačno 100 000 hiljade dinara.

Pošto je okrivljeni TOŠIĆ tražio da mu se vrati motor MOLIMO VAS da mu ga ne vraćate, skupiće 100 000 dinara, pa će opet nekoga da zavije u crno.

Za kraj pisma se pitamo da li sudije imaju porodicu, da li su nekada i samo pomislili kako bi bilo da zamenimo uloge. Pa da ja život njihove dece procenim na sramnih 100 000 dinara. Ako žele mi ćemo im dati naše cipele pa neka vide kako je teško koračati u njima.
Svesni smo mi, koliko toliko svega, ali i dalje ne možemo da verujemo da postoji neko ko nema potrebu da pomogne drugom čoveku.

S poštovanjem
Porodica Janković

Komentara: 0


#   sud   Donja Vrežina   roditelji   mediji   Vanja Janković   krivično delo   Nikola Tošić   pismo   pravosuđe
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima