Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sponzoruše sa Juga

rssBookmark and Share

24.02.2013. Ena Domić

Setite se svoja poslednja dva izlaska, a zatim se prisetite koliko ste puta tokom te dve večeri pomislili kako je neka devojka pored vas čista sponzoruša? Join the club!

Sponzoruše sa Juga

Uspela sam sama sebi objasniti neke stvari vezane uz ovaj fenomen / zanat / najstarije zanimanje na svetu zapakovano u malo lepši naziv. Prvo i najosnovnije - nisu sve cure sponzoruše. Devojke koje vole da ih tu i tamo odvedete na romantičnu večeru u skupi restoran, da ih se iznenadite lepim poklonom ili da im se plati piće (da, do toga je došlo) NISU sponzoruše. Ako po vašem mišljenju jesu, onda: upravo čitate članak o sponzorušama pisan od strane sponzoruše i nemate pojma ko je zapravo sponzoruša.

Postoje dva osnovna tipa sponzoruša: 'da, jesam i baš me briga' (onli VIP / nemam novčanik) sponzoruše i 'da, sponzoruša sam ali me briga šta drugi misle'.

One koje ćete najlakše prepoznati se očajno trude ostaviti utisak da to nisu. Njihov je novčanik kao Deda Mraz - navodno postoji, ali ga niko nikada nije video.

I jednima i drugima svaka čast. Osim što to treba znati postići, treba imati i dobar sistem za varenje. Najvažnije od svega, treba se znati svako jutro probuditi pored osobe kod koje voliš isključivo njen bankovni račun. I zato od vas malograđana tražim razumevanje za takav stil života.

Vi ste izabrali dizanje u sedam sati ujutro i celodnevno obavljanje obaveza na fakultetu ili poslu. One pak nisu nesposobne pa da isto to nisu mogle postići, one su samo izabrale jednostavniji put do zarade. Zar nikada niste čuli za fakultetski obrazovane sponzoruše? No, i pre nego uspete pomisliti na to 'kako je njima dobro', onda se setite da se ovde ljubav (ako se to uopšte može smatrati ljubavlju) svodi na trgovinu, gde se privrženost doslovno kupuje novcem.

I šta ćete napraviti sledeća dva izlaska? Hoćete li se zamarati time da li je devojka pored vas sponzoruša? Nemojte više, jer vas se to i ne tiče. Vi imate svoj život i volite ga takav, kakav je.

 


#   Ena Domić   Deda Mraz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima