Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sve su žene kurve

rssBookmark and Share

09.02.2013. Stefan Radović, Novinar agencije TANJUG.

Ruski pesnik, veliki Jasenjin je jednom prilikom izjavio "Sve su žene kurve, oprosti majko i ti si žena". Iskreno se nadam, u ime svih žena, da ne samo da mu nije oprostila, već mu je šamarčinom izbila najmanje tri razreda osnovne, kao uzor drugim ženama.

Sve su žene kurve

Jedna od stvari koju muškarci otkrivaju takvim stavom, osim da su vreme kada je bog delio pamet proveli na fudbalskoj utakmici, je da tu negde među nama postoji jedna koja ih je 'uništila', što je bilo dovoljno da od tada mrze čitav ženski rod.

Ono što je pak najžalosnije u takvim muškim pričama jeste činjenica da ga je dotična 'uništila' samo zato što ga je nogirala i to nakon što je saznala da se na dočeku Nove godine žvalio sa Jelenom, u stanu njegovog druga, koja je onda sliku na kojoj mu sedi u krilu stavila na profilnu (jer je znala da on ima curu), to je zatim videla njena najbolja prijateljica, a onda ga je ona, gle čuda, ostavila.

Vrhunac priče dogodio se onda kada je otkrio da je nakon nekog izvesnog vremena dotična odlučila krenuti dalje i dati priliku nekom drugom / boljem, jer kako li se samo usudila.

Tada momentalno brišete 'kurvin' broj iz mobilnog i zovete drolju Jelenu. Pa se s pravom možemo pitati - gde su nestali normalni primeri? Oni koji ženu tretiraju sa poštovanjem, jer ih je jedna i rodila i odgajila. Odgovor ćemo saznati verovatno isto kada i Boris Novković otkrije ko mu je uzeo Tamaru. Postoje li još uopšte? I rasprava bi krenula u smeru: "Sve su žene kurve, jel tako muške svinje?", Ali kada o ovakvoj temi piše žena, onda znate da ništa ne može biti jednostavno kao što se čini. Šta ? Ja nisam žena, to reci svojoj kevi, a mi idemo dalje...

Bez obzira na smer u kojem će krenuti ova rasprava i dalje ostaje poražavajuća činjenica da se danas svašta naziva kurvama i ostalim sinonimima. Šta god napravile, nekako uvek na kraju ispadnemo upravo to, pa čak i onda kada ne napravimo ništa. Ne poričem da su žene u mnogočemu evoluirale, pa i u tome kako ne biti monogamne, i ako tehnički gledano ni jedna nije kurva dok vam ne naplati.

Svaka od nas je do svog princa došla nakon nekog konja. Možda još princa i nema, ali konj je zasigurno bio ili je još uvek tu negde u blizini. I ne, to nas ne čini kurvama, ali doprinosi tome da nas muškarci percipiraju kao takve, jer umesto da pored takvog samo prođemo, mi stanemo i još ga mesecima dižemo na vrhu.

Dok nešto ne doživimo, ne saznamo ili napokon shvatimo. A tu je i večna ženska zabluda da ćemo jednog takvog uspeti promeniti. Dečaci su ti koji se odgajaju, muškarci ne. Svakako da on sa sobom donosi određenu vrstu uzbuđenja, isključivo zato što s njim nikada ne znate na čemu ste.

Da zapravo niste na ničemu, shvatate prekasno i tada bi sve dale da pored vas spava ono što nazivate papučar, a zapravo je istinski frajer - miran, ponekad dosadan, ali pristojan i iskren muškarac, koji zna ceniti ono što ima. Zaista ne znam gde su nestali normalni frajeri, ali sigurna sam da još uvek postoje i da nisu baš svi zauzeti.

Pa drage moje, dobro razmislite pre nego što počnete živeti gore nego vaše majke i bake - za koga to sve radite? Za onog koji kući digne noge kad se usisava ili onog koji opere suđe za to vreme? Jednostavne i drage ste onda kada znate na čemu ste. Kurve ste po određenju i to onih koji su slabi i nesigurni. Kurve ste samo kada ste s idiotom.

 


#   Stefan Radović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima