Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

VRTOGLAVICA: Izem ti premijera

rssBookmark and Share

21.09.2012. Autor: Nebojša Spaić

Neprikladni komentari, još od onog kad je devojku sklonu istom polu napao huligan, a ona se branila, pa je rekao da bi napadača trebalo zaštititi, zatim nezgrapne, nerazumljive doskočice, poput one sad u Sarajevu da tamo nema turske kafe, nego se pije espreso, ili maltretiranje gostiju na raznim skupovima otimanjem mikrofona i pevanjem omiljenih, kafanskih pesama. Više puta u javnosti viđan je kako, rumen u licu, dok se oči pomalo cakle, zapliće jezikom.

VRTOGLAVICA: Izem ti premijera

Psovanje Evropske unije, već čuvena soft verzija našeg omiljenog glagola, ono „izem ti EU za koju je gej parada ulaznica“; ulični govor kojim se naizgled dodvorava biračima, a može da otkriva tešku omamljenost, poput retoričkog „kakva gej parada“ ili „jel’ to to znači“ kada vulgarizuje predloge Fiskalnog saveta; busanje u sopstvena prsa zbog navodne brige o interesima države i naroda, dok onako đuture, proziva MMF, Fiskalni savet, Narodnu banku i u tu priču udrobljava poslovne banke; ozbiljne logičke greške kad objašnjava da njegova stranka ne može biti odgovorna ni za kakvu krađu, jer je on njen predsednik i ministar policije (dokazivanje nerelevantnim argumentima) iako istovremeno priča o tome da kao ministar policije nije mogao da kontroliše policiju (argumenti koji pobijaju sami sebe).
 

Bez alko-testa, naravno, ne može se tvrditi da li je u tim silnim javnim prilikama bio bukvalno pijan. No, to je sporedno, dokle god se pijano ponaša. Populizam i demagogija, koji ga odlikuju, mogu biti samo posledica, slika ponašanja u stanju pijanstva – od alkohola, moći, straha, umora, od nečeg trećeg, na kraju krajeva, svejedno je. U takvom stanju, ni auto ne sme da se vozi.
A Dačić je predsednik vlade.


#   Gej parada   MMF
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima