Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ljubav prema fudbalu, vrući krompiri i (ne)namerno usporavanje izbora direktora u Nišu...

rssBookmark and Share

10.10.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Danas ističe osmi dan kako je direktorima 11 javnih preduzeća istekao mandat, a nema ni naznake kada će biti izabrani novi. Iz Gradskog veća paušalno poručuju da se "nadaju" da će to biti uskoro, na prvoj sednici Skupštine grada.

Nema naznake rešenja krize u izboru direktora, Foto: Južna Srbija
Nema naznake rešenja krize u izboru direktora, Foto: Južna Srbija

Sve je više nezadovoljnih građana, pre svega iz redova opozicije koji negoduju zbog zastoja u izboru direktora javnih preduzeća u Nišu.

Iako je Komisija za izbor direktora 6. oktobra dostavila dopis Gradskom veću, SG Niša i Gradskoj upravi u kome pojašnjava da Gradsko veće osim funkcije pripreme predloga akta o imenovanju prvorangiranog i dostavljanju SG nema drugih zakonskih ovlašćenja u samom izbornom postupku, još uvek nema naznake razrešenja ovog interesno-političkog "gordijevog čvora", osim sporadičnih izjava zamenika gradonalečnika Niša da Veće neće biti samo tehnička služba i sprovodnik između Komisije i Skupštine grada, pritom ne objašanjavajući na koji način i kada će se ova tragi-komična situacija završiti.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović "vruć krompir" odnosa sa javnošću po ovom pitanju, je prepustio zameniku Mulošu Banđuru, koji je i sam bio jedan od kandidata na konkursu za izbor direktora Niškog vodovoda.

Pasionirana ljubav gradonalečnika Niša prema fudbalu, koju on sam često ističe, ne bi bila sporna, čak je i za pohvalu, da se ne forsira baš sada, njegovim učestalim odlascima na fudbalske utkamice po zemlji i van nje, kada po rečima mnogih, "selo gori". A da "gori", vidi se po sve većeoj nervozi pre svega prvorangiranih kandidata po odluci Komisije i onih nezadovoljnh koji bi da promene ishod, pozivajući se na "sumnjivi" sastav Komisije koju su i samo izabrali većinom u Skupštini grada.

Gradonačelnik Niša u društvu poznatih, na utakmici naše reprezentacije u Beču (Hotel Hajat)

Po starom dobrom srpskom običaju, kad ne može domaći onda situaciju rešava "viši faktor", koga prema nezvaničnim informacijama predstavlja Darko Glišić predsednik IO SNS-a, pojačan Bratislavom Gašićem.

Ovaj dvojac trebao bi u narednih par dana da stigne u Niš, možda već danas, "presudi" i donese konačnu odluku o priznavanju odluke Komisije, uvođenja vd stanja, ili neku treću.

Niškoj javnosti ostaje da sačeka i prepričava...

Komentara: 0


#   Bratislav Gašić   SNS   Gradsko veće   Darko Bulatović   Miloš Banđur   Skupština grada Niša   Komisija za izbor direktora   Darko Glišić
@sns_srbija @DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima