Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Meštani postavili rampu na ulazu u selo

rssBookmark and Share

Prokuplje 17.09.2015. RTS

Kako bi onemogućili prolaz kamionima, natovarenim drvima, koje smatraju odgovornim za uništavanje njihove jedine veze sa svetom, lokalnog puta ka Prolom Banji i Kuršumliji, meštani prokupačkog sela Vlasova, na Radan planini, postavili su rampu na ulazu u selo.

Meštani postavili rampu na ulazu u selo

Ovaj put, koji uglavnom prolazi kroz njihova imanja, održavaju samo oni, a koriste ga i Srbijašume, kao i privatni prevoznici.

Iz pravca Prolom Banje, za putnike namernike ka Vlasovu, najpre tabla na kojoj piše da je ovim putem zabranjeno kretanje kamionima, a ispred samog sela i rampa, koja onemogućava samo njihov prolaz.

Meštani kažu da je ovo trenutno jedini način da se izbore sa problemima, jer molbe nisu urodile plodom.

"Mi smo bili prinuđeni da stavimo rampu. Kamioni "Srbijašuma" vuku trupce, drva ovuda i uništiše propuste, kanale i ostasmo bez puta", kaže Jakov Kovačević, predsednik Mesne zajednice Vlasovo.

"Pretprošle godine skupili smo jedan deo para, te smo popravili put, ali uzalud, kad je sve to ponovo upropašteno", kaže Miloje Bradić iz Vlasova.

U Šumskom gazdinstvu "Toplica" u Kuršumliji ne smatraju se odgovornim za propadanje puta ka Vlasovu i navode da su u tom delu Radana uglavnom privatne šume.

"On je upropašten od bujica, od proletošnje kiše. Mi, i ako neko ide tim putem ili kupuje od nas, to rade uglavnom kad je suvo i samim tim ne oštećuju taj put", kaže Nebojša Mihovilović, direktor Šumskog gazdinstva "Toplica" u Kuršumliji.

U opštini Prokuplje kažu da je reč o strateški veoma važnom području, zbog čega očekuju pomoć države.

"Činimo napore da nam u tom poslu sanacije puteva i revitalizacije tog kraja pomogne i Vojska Srbije, sa svojim kapacitetima", kaže Miroljub Paunović, predsednik opštine Prokuplje.

Meštani Vlasova, u iščekivanju pomoći, za sada nemaju odgovor do kada će rampa ostati na putu.

"Ta rampa će da stoji sve dok se put ne popravi. Ako ga poprave "Srbijašume" i ubuduće održavaju, mi ćemo rampu da sklonimo i neka ga koriste i oni i mi", kaže Jakov Kovačević, predsednik Mesne zajednice Vlasovo.

Put preko Radana, koji je sada u veoma lošem stanju, spaja više opština na jugu Srbije i predstavlja potencijalno najvažniju saobraćajnicu na planini, koja bi uskoro mogla da bude proglašena područjem od izuzetnog značaja.

video...

Komentara: 0


#   Prokuplje   saobraćaj   predsednik opštine   Srbijašume   kamioni   Miroljub Paunović   rampa   Vlasovo selo   Jakov Kovačević   Nebojša Mihovilović   Vojska Srbije   mesne zajednice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima