Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Gradimo puteve vredne 5 milijardi evra, prioritet auto-put Niš-Priština

rssBookmark and Share

Niš 22.07.2018. Južna Srbija Info

”Srbija spremno kreće u novi investicioni ciklus, vredan 5 milijardi evra i sledeće godine čeka nas početak izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština, kao i Moravskog koridora”, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović u jutarnjem programu RTS.

Foto: Južna Srbija arhiva
Foto: Južna Srbija arhiva

Mihajlovićeva je rekla da je za Srbiju važno da se regionalno povezuje i da bude premrežena putevima.

”Krećemo u izgradnju auto-puta Niš-Merdare-Priština, što je strateški važno za Srbiju jer ćemo izaći na more i luku, očekuje nas i izgradnja Moravskog koridora, najvažnijeg za našu zemlju, jer će povezati koridore 10 i 11. Važno je povezati region. Sigurna sam da je bilo više infrastrukturnih projekata u prošlosti, ne bi bilo onoliko sukoba”, rekla je Mihajlovićeva.

Upitana da prokomentariše kritike zbog gužvi na putevima, Mihajlovićeva je pojasnila da se rehabilitacija i održavanje puteva mora odvijati u letnjem periodu i da su gužve svuda Evropi.

”Treba da budemo ponosni što imamo kvalitetne auto-puteve, ali oni mora i da se održavaju, a to nije moguće po kiši i hladnom vremenu. Razlog za gužve je povećan broj automobila kroz našu zemlju, upravo jer danas imamo dobre puteve. Savetujem svim vozačima da koriste elektronsku naplatu putarine jer to mnogo ubrzava saobraćaj”, izjavila je ona.

Komentara: 0


#   Niš   auto-put   Zorana Mihajlović   RTS   Merdare   Priština   Ministarstvo građevinarstva
@rts_vesti @


 


[ Dodaj komentar ]