Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obaveza svakog pojedinca je da čuva svoje, i zdravlje ostalih - 10 hiljada pod nadzorom

rssBookmark and Share

Vranje 20.09.2020. RTS, Južna Srbija Info

Epidemijsku situaciju stručnjaci ocenjuju kao stabilnu, ali i dalje poručuju - nosite maske, držite distancu, redovno perite ruke. Deset hiljada građana nakon povratka sa letovanja, prijavilo se za zdravstveni nadzor.

Obaveza svakog pojedinca je da čuva svoje, i zdravlje ostalih - 10 hiljada pod nadzorom

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Vranju šest pozitivnih pacijenata

Tokom jučerašnjeg dana, u kovid ambulanti u Vranju obavljen je 31 pregled, a od tog broja 18 prvih. Uzorkovana je krv kod 18 pacijenata i sačinjeno 19 RTG snimaka pluća.

Takođe, urađeno je devet brzih testova. U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Vranju smešteno je 18 pacijenata, od čega kovid pozitivnih šest.

Primljena su dva nova pacijenta, a ukupan broj slobodnih mesta je 162, saopštava gradski Krizni štab.

Deset hiljada građana prijavilo se za zdravstveni nadzor

Od petka u 18.00, kada je na snagu stupila mera zdravstvenog nadzora za putnike koji se vraćaju iz inostranstva, do jutros, na portal E-zdravlje prijavilo se oko 10.000 građana, rekla je za RTS direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović.

Među onima koji su se prijavili bilo je sumnji na kovid-19 i u tom slučaju treba otići u kovid ambulantu, kako bi se bila otklonjena svaka sumnja, dodaje Jovanovićeva.

Ukoliko sumnje nema, stanje treba pratiti narednih deset dana i odjaviti se sa nadzora ukoliko situacija bude u redu.

Svi oni koji ne mogu elektronski da se prijave na odgovarajući portal, a detalji se dobijaju pri ulasku u Srbiju, trebalo bi da odu kod svog izabranog lekara. Mera važi za sve, bez obzira da li imaju simpome kovida ili ne.

Jovanovićeva dodaje da se povećava rizik u celoj EU, a povoljnija situacija u Srbiji rezultat je kolektivne odgovornosti i primene mera.  

Komentara: 0


#   Vranje   turizam   nadzor   krizni štab   Zdravstveni centar Vranje   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima