Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nemačka KFV banka donirala 165 hiljada evra za vranjski vodovod

rssBookmark and Share

Vranje 09.02.2017. RTV Vranje, Južna Srbija Info

avno preduzeće ''Vodovod'' u Vranju dobilo je tri vozila od KFV (KFW) banke vrednosti 165 hiljada evra. Radi se o kombinovanoj mašini, kamionu za prevoz materijala nosivosti 11 tona i kamionu za prevoz radnika i alata.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Ova vredna donacija je od velikog značaja za JP ''Vodovod'' ali i za građane s obzirom da su ova vozila namenjena za reagovanje u vanrednim situacijama, tačnije za odbranu od eventualnih poplava.

''Ova donacija je mogla biti preusmerena s obzirom da je prethodno rukovodstvo želelo da tu namenu preusmeri na neke druge stvari. Dolaskom novog rukovodstva, napisani su zahtevi onako kako treba tako da je ova donacija iskorišćena na pravi način i vrlo je bitna za naš grad. Da ne prizivamo zlo ali moramo biti oprezni i spremni za reagovanje u slučaju eventualnih poplava'', kaže dr Slobodan Milenković, gradonačelnik.

Poplave u Srbiji su pre dve i po godine izazvale brojne problem. KFW banka je tada opredelila grantove za pomoć ugroženim područjima, među kojima je bilo i Vranje. Prethodno rukovodstvo je tada napravilo projekat za nabavku vozila za otpušavanje kanalizacije koji nije odobren.

''U zadnjem trenutku zahvaljujući gradonačelniku, Gradskoj upravi i rukovodstvu Vodovoda uspeli smo da preinačimo projekat tako da je Vranje među četiri grada u Srbiji koje je dobilo ovu vrednu donaciju. Ova vozila će nam mnogo značiti u zaštiti našeg područja od poplava'', rekao je Goran Đorđević, direktor Vodovoda.

Donirana vozila su rezultat izuzetno dobre i uspešne saradnje sa KFW bankom, rekao je gradonačelnik Milenković, zahvaljujući se na vrednoj donaciji.  

Komentara: 0


#   Vranje   Goran Đorđević   donacija   Vodovod JKP   Slobodan Milenković   Nemačka razvojna banka KFV
@


 


[ Dodaj komentar ]