Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Perišić: I dalje tvrdim, Bregović “košta” 1,5 miliona

rssBookmark and Share

Niš 31.03.2015. Belami, Južna Srbija Info

I dalje tvrdim da je koncert Gorana Bregovića i Orkestra za svadbe i sahrane grad koštao 1,5 milion dinara i to zbog činjenice da je gradska opština Medijana već zakazala proslavu 13. januara sa određenim brojem bendova, koji su nakon toga uz dogovor sa opštinom prebačeni da budu predgrupe koncertu Gorana Bregovića.

Perišić: I dalje tvrdim, Bregović “košta” 1,5 miliona

Za organizaciju dešavanja uključujući i vatromet opština Medijana je već ranije sprovela javnu nabavku, kao što je poznato i za to izdvojila oko milion dinara.

Grad je platio troškove produkcije koncerta, ozvučenje, tehničku podršku i hotelski smeštaj za 11 članova orkestra, a naknadno je plaćen i PDV od oko 50 hiljada dinara. Bez učešća opštine Medijana grad je proslavu 13. januara - Nove godine platio 1,5 miliona dinara.

Medijana je imala svoju sopstvenu javnu nabavku nedeljama unapred, pre nego što smo uopšte znali da će Bregović održati koncert u Nišu.

Bregović se odrekao honorara, ali nije mogao da stane na trg i peva bez bine, bez ozvučenja, bez svega ostalog, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Periši reagujući na javno saopštenje Lokalnog antikorupcijskog foruma u kome se navodi da je doček Nove godine gradjane Niša koštao 2,5 miliona, a ne 1,5 miliona kako je saopšteno medijima.

Kako u saopštenju navodi LAF, grad Niš je za različite troškove tehničke produkcije Bregovićevog koncerta uplatio tri puta po 468 hiljada dinara firmi "Megatron production" iz Beograda, a opština Medijana iz svog budžeta 1, 04 milion dinara niškom firmama Istok, ADVL i MP Tropik iz Novih Banovaca.

- Grad Niš je nije zaključio ugovor o donatorstvu sa Bregovićem, kako je saopšteno medijima, već je zaključio ugovor o saradnji sa privatnom firmom “Tetak” sa Pala u kojem nije naveden iznos doniranih sredstava, tako da je on i danas nepznat. Ugovor su potpisali gradonačelnik Niša i Bregović kao direktor firme" Tetak", a datiran je na 14. januar, što je dan nakon pružanja usluge, odnosno Bregovićevog koncerta, stoji u saopštenju LAF-a.

Odgovarajući na ovu prozivku Perišić kaže da je prvobitno sačinjen ugovor za titutara imao Kancelariju za mlade, ali se ispostavilo da to zakonom nije dozvoljeno.

-Zbog toga je sačinjen novi ugovor gde se Grad Niš javlja kao titular potpisanog dokumenta pa je i ugovor potisan dan nakon održanog koncerta, kaže Perišić.

On je takodje, na jučerašnjoj konferenciji za novinare ljudima angažovanim u Lokalnom antikorupcijskom forumu javno ponudio da mogu da izaberu poslovni prostor koji god žele, a da je u vlasništvu grada, kako bi se preselili i prevazišli problem neuslovnog prostora za rad u kome već više meseci nema struje, ni grejanja zbog neplaćenih računa predhodnih korisnika lokala u Kalči.

- Grad nema zakonskih mogućnosti da izmiri račun za struju za pomenuti lokal, jer je ugovor sa EDN-om sklopio predhodni zakupac pa grad u njegovo ime ne može dug da izmiri. To nije slučaj samo sa ovim lokalom u vlasništvu grada. Zato javno pozivam ljude iz LAF-a da sa načelnikom Uprave za imovinu pronadju lokal u vlasništvu grada koji nije opterećen dugovanjima i presele se u njega, rekao je gradonačelnik Perišić.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Zoran Perišić   korupcija   LAF   doček   Srpska nova godina   Goran Bregović   Trg kralja Milana   troškovi   nema struje   poslovni prostor
@ProfdrPerisic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima