Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Plaćeni da nas šalju u smrt

rssBookmark and Share

Kuršumlija 31.07.2014. JužnaSrbija.Info

Zbog lekarkse komisije, pacijent u Kuršumliji od trenutka kada sazna da ima neko oboljenje i da treba da ide na pregled ili intervenciju u bolnicu van Kuršumlije, mora da prođe trnovit put kako bi zalečio svoje oboljenje.

Plaćeni da nas šalju u smrt

Većini pacijenta lekarska komisija u Kuršumliji koju čine dr Milunka Ilić Veselinović i dr Olivera Jovanović postane prava noćna mora, jer one kategorički odbijaju da teškim bolesnicima odobre lečenje tražeći iznova prikupljanje raznih prpira čije sakupljanje traje nedeljama, pa i mesecima, a neretko se neko od pacijenata odluči i za odlazak kod privatnika kako ne bi čekao da mu se pogorša i onako teško zdravstveno stanje.

- U Domu zdravlja u Kuršumliji sam odmah pregledana, odradila sam sve što je bilo potrebno i dobila uput za lečenje u Niš, otišla sam na komisiju koja je odbila da mi odbri lečenje, priča teško obolela pacijentkinja.

Za ovakve i slične teškoće zbog koje mnogi bolesnici među kojima ima i dece iz Kuršumlije umiru krivi su nepoštovanje zakona od strane lekarske komisije u tom gradu, loša organizacija i neaktivnost inspekcije koja treba češće da proverava šta članovi komisije rade, smatraju nadležni.

Najveće muke lekarska komisija u Kuršumliji zadaje hroničnim bolesnica koji često moraju da obilaze i lekare u bolnicama. Oboleli od dijabetesa su takođe na meti bahate lekarske komisije u Kuršumliji, slična je situacija i sa endokrinološkim bolesnicima, kardiološkim, oftalmološkim i nefrološkim.

– Oboleli od dijabetesa trebalo bi na tri meseca da idu kod endokrinologa, a dešava se da im se zakazuje na šest meseci jer komisija neće da nam odobri da se redovno lečimo, nisu lekari kuršumlijskog doma zdravlja krivi, oni maksimalno izlaze u susret, ali ne mogu da utiču na rad komisije, priča naša sagovornica.

Zid ćutnje

Predsednica prvostepene lakasrke komisije u Kuršumliji dr Olivera Jovanović i članice te komsije Dr Milunka Ilić Veselinović koja je na to mesto postavljena od strane Ujedinjenih regina Srbije (URS) odbile su da govore za našu medijsku kuću.

I dok se dr Jovanović skrivala odnašeg novinar dr Milunku Ilić Veselinović smo zatekli pred sam polazak na zasedanje lekarske komisije, na naša konkretna pitanja ona je odbila da odgovori. Iste večeri sa broja telefona pomenute lekarke našem novinaru je stigao uznemiravajući poziv zbog teme koju obrađuje.

Sa druge strane javna je tajna da pomenute lekarke primaju dve plate, i to kao doktorke i platu za rad u lekarskoj komisije, tačnije platu od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

 

Komentara: 0


#   Kuršumlija   zdravstvo   Milunka Ilić Veselinović   lekarska komisija   Olivera Jovanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima