Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Starac u Kuršumliji spašen smrzavanja, socijalna služba ne reaguje

rssBookmark and Share

Kuršumlija 08.01.2015. Stefan Radović

U napuštenoj školi u selu Žuč, kod Kuršumlije, Dragosiju Mijajloviću (85) preti smrzavanje, jer se kuršumlijski Centar za socijalni rad oglušio na pozive meštana da mu obezbede adekvatan smeštaj, kazao je agenciji Beta meštanin tog sela Miroslav Ilić.

Starac u Kuršumliji spašen smrzavanja, socijalna služba ne reaguje

Meštani sela Žuč traže od ministra za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina da ispita rad Centra za socijalni rad u Kuršumliji.

"U više navrata sam zvao Centar za socijalni rad da Dragosiju nađu adekvatan smeštaj. Međutim, nisu reagovali. Jedino su mu u susret izašli lekari kuršumlijskog Doma zdravlja i ukazivali lekarsku pomoć", kazao je Ilić.

Dragosije Milajlović nekoliko godina živi u napuštenoj školi u selu Žuč. Kako tvrde meštani nije sposoban da se stara sam o sebi.

Meštanin sela Žuč Miroslav Ilić rekao je da je u više navrata o tom slučaju obaveštavao Centar za socijalni rad, čiji je Dragosije korisnik, međutim taj centar nikada nije obišao svog korisnika.

"Umesto da mu oduzmu poslovnu sposobnost i smeste ga u Dom za stare, oni nisu hteli da reaguju. On je sada u veoma teškom stanju, preti mu smrzavanje, jer u učinonici gde živi, nema vrata, ni prozora. Vatru mu lože meštani i slučajni prolaznici. Nahranimo ga kako ko iz sela stigne", kaže Ilić.

U Centru za socijalni rad agencija Beta nije uspela da dobije izjavu povodom ovog slučaja.

Nesrećnog starca spasila je direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranija Petrović koja je, čim je čula za slučaj, na teren poslala ekipu Hitne medicinske pomoći koja je deku dovezla do Doma zdravlja u Kuršumliji i smetila ga na odeljenju, gde sada ima hranu, lekove i toplu sobu.

Centar za Socijalni rad u Kuršumliji danas se, umesto ovim slučajem, bavio pisanjem demantija za medije.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   Dom zdravlja   Centar za socijalni rad   Žuč selo   smrzavanje   Dragosije Mijajlović   Miroslav Ilić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima