Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zajednički nastup protiv droge i briga za oporavak zavisnika

rssBookmark and Share

Niš 30.10.2018. Južna Srbija Info

U saradnji sa Kancelarijom za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije u Gradskoj kući u Nišu organizovan je multisektorski sastanak za teritoriju Nišavskog okruga.

Zajednički nastup protiv droge i briga za oporavak zavisnika

Na sastanku su predstavnici Udruženja „Izlazak“ predstavili trogodišnji regionalni projekat „Biram Oporavak“ koji će do kraja 2019. godine biti realizovan u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Svetskom federacijom protiv droga .

Projekat se realizuje sa ciljem da se unaprede servisi za osobe s problemom zavisnosti, sa akcentom na osobe iz manjih sredina, kao i  da se povežu svi akteri unutar zajednice, kroz multisektorsku saradnju i umrežavanje, kako bi se osoba u procesu oporavka od zavisnosti zajedničkim naporima podržala i dovela na mesto njenog maksimalnog potencijala.

Jedan od ciljeva je da se motivišu institucije koje nemaju direktan kontakt sa zavisnicima da se na neki način uključe i promovišu  besplatnu i ananonimnu telefonsku  liniju – kroz letke i plakate.

Važno je da svi prepoznaju zavisnost kao  bolest koja je još uvek veoma  stigmatizovana i ljudi se  teško, zbog stida i negiranja, odlučuju da potraže pomoć u zvaničnim institucijama, što je naročito vidljivo u manjim sredinama gđe se svi poznaju.

Kao jedna od glavnih aktivnosti projekta, uspostavljena je besplatna i anonimna telefonska linija,veb stranica i besplatno savetovalište za problematiku zloupotrebe droga.

Takođe, predstavnici Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije govorili su o važnosti multisektorske saradnje kao i o ulozi i nadležnostima Kancelarije.

Komentara: 0


#   Niš   droga   Miloš Banđur   zavisnici   Udruženje izlazak (droga)   Biram oporavak projekat
@Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima