Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zakazan novi protest ispred toplane

rssBookmark and Share

25.07.2015. NTV, Južna Srbija Info

Nišlije koje se bore za trajno isključenje sa sistema daljinskog grejanja ponovo će se okupiti u ponedeljak, 27. jula u 18 i 30 ispred Gradske toplane u ulici Blagoja Parovića.

Foto: NTV
Foto: NTV

Građani okupljeni oko Udruženja predsednika skupština stanara ne isključuju mogućnost radikalizacije protesta, ukoliko gradsko rukovodstvo ne ponudi adekvatno rešenje. Uporedo sa tim, opozicija u načelu podržava protest ali se, za sada, niko ozbiljnije ne uključuje u problem

Ponuda sa kojom su izašli gradonačelnik Zoran Perišić i resorni većnik Miloš Banđur je neprihvatljiva, ocenili su gostujući na našoj televiziji čelnici Udruženja predsednika skupština stanara, koje je inicijator rešavanja problema sa previsokim računima za grejanje i cenovnom politikom niške Toplane.

U udruženju kažu da se na prošlom skupu okupilo više od hiljadu Nišlija koji su zahtevali da se snizi cena grejnja, a računi pojasne. Zatražena je i ostavka gradskog većnika Miloša Banđura, resorno zaduženog za ovu oblast. Marko Smiljković, urednik niškog portala Građanin.rs, slaže se sa inicijatorima protesta da je svakim danom nezadovoljstvo Nišlija sve veće.

Opozicija u načelu podržava zahteve korisnika daljinskog grejanja. Problem je, prema nekim procenama, što su prethodne vladajuće garniture stranačkim kadrovima takođe punile javno komunalna preduzeća, pa se zato sada po ovom pitanju i drže po strani.

Prema najavama, kolona će u ponedeljak ići istom maršutom do Gradske kuće ali će protestna šetnja biti nastavljena kroz centar Niša do Skupštine grada. U Udruženju predsednika skupština stanara ne isključuju mogućnost radikalizacije protesta u budućnosti ali će se o tome tek odlučivati.

Komentara: 0


#   Gradska toplana JKP   protest   Zoran Perišić   ugovor   Miloš Banđur   Komunalna preduzeća     daljinsko grejanje   stanari   Marko Smiljković
@ProfdrPerisic @Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima