Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dugi aplauz i ovacije za hor "Branko" u Minsku

rssBookmark and Share

Niš 19.10.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Da je Međunarodni festival duhovne muzike ,,Državni glas” u Minsku takmičarskog karaktera, hor NCPD "Branko" iz Niša, nedvosmisleno bi osvojio prvo mesto u konkurenciji horova iz Rusije i Belorusije.

Dugi aplauz i ovacije za hor "Branko" u Minsku

Dugi aplauz publike, vernika i posetilaca, nakon svake kompozcije i ovacije na kraju nastupa, slika je koju će članovi hora NCPD "Branko", pamtiti dugo. Današnjim nastupom u jednom od hramova manastira Svete Jelisavete, opravdali su 132 godina svog postojanja i rada.

Iskrene emocije prisutnih, kao i samih članova hora, tokom i posle izvođenja, delova Mokranjčevog "Opela", "Svjati Bože", ili "Francuske Koljadke", kompozicije monhinje Denisove, poznate niškoj javnosti, ispunile su prostor crkve manastira Svete Jelisavete u kojoj se Festival održao.

Prostor samog hrama i porte bio je mali da primi sve prisutne.

Pored niškog hora "Branko" uz dirigentsku palicu gospođe Sare Cincarević, na festivalu su nastupili, četiri hora iz Rusije i zemlje domaćina.

Učešće na Liturgiji

Niški pevači, svojim pojanjem, sasluživaće sutra na Svečanoj liturgiji, kao jedini hor, učesnika Međunarodnog festival duhovne muzike ,,Državni glas”.

Da podsetimo...

NCPD "Branko" već duže vreme, ima odličnu sardnju sa monahinjama iz manstira Svete Jelisavete u Minsku, pa je tako kao plod saradnje, nastao video spot kompozicije "I to je, to je sve", za koju je muzku napisala mati Julijanija (Denisova) monahinja manstira Svete Jeleisavete u Minsku, a prepev na srpski jezik, je uradio protojerej Niške eparhije, Nenad Mikić.

Muzički video spot, snimljen je uz blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija, u manastiru Sv. Nikole u Kuršumliji i crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Prolom Banji, povodom obeležavanja 850 godina od podizanja prvih zadužbina Sv. Simeona Mirotočivog u Kuršumliji.


#   Niš   festival   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Minsk   Belorusija   Hor Branko
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima