Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Velika očekivanja od niškog hora "Branko" na prestižnom festivalu ,,Državni glas” u Minsku (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 18.10.2019. Z.S. Južna Srbija Info

U manastiru Svete Jelisavete u glavnom gradu Belorusije Minsku, sutra se održava Međunarodni festival duhovne muzike ,,Državni glas”. Hor NCPD "Branko" iz Niša nastupiće u velikoj konkurenciji horova iz Rusije i zemlje domaćina.

Velika očekivanja od niškog hora "Branko" na prestižnom festivalu ,,Državni glas” u Minsku (FOTO)

Inače, NCPD "Branko" već duže vreme ima tesne duhovne i umetničke veze sa monahinjama iz manstira Svete Jelisavete u Minsku, pa je tako kao plod saradnje, nastao video spot kompozicije "I to je, to je sve", za koju je muzku napisala mati Julijanija (Denisova) monahinja manstira Svete Jeleisavete u Minsku, a prepev na srpski jezik, je uradio protojerej Niške eparhije, Nenad Mikić.

Zvaničan video spot, snimljen je uz blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija, u manastiru Sv. Nikole u Kuršumliji i crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Prolom Banji, povodom obeležavanja 850 godina od podizanja prvih zadužbina Sv. Simeona Mirotočivog u Kuršumliji.

Pored niškog hora "Branko" uz dirigentsku palicu gospođe Sare Cincarević, na festivalu će nastupiti, četiri hora iz Rusije i zemlje domaćina.

Organizatori kažu, da je sve spremno za početak ovog duhovnog festivala u kompleksu manastira, koji ima pet hramova, u kome boravi čak 136 monahinja, od kojih je šest iz Srbije, dok je ukupan broj ljudi koji radi i opslužuje ovo duhovno zdanje, oko 3 hiljade.

Očekuje se velki broj vernika i posetilaca, a za one koji ne budu mogli da uđu u crkvu u kojoj se održava festival, obezbeđeni su led monitori u porti hrama.

Kako ekskluzivno saznajemo, naši pevači su prezodovoljni dočekom, toplim prijemom i očekuju maksimum od sutrašnjeg nastupa.

Festival počinje u 10.30 po našem vremenu.

Komentara: 0


#   Niš   festival   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Minsk   Belorusija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima