Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najbolje likovno rešenje za oslikavanje murala u centru Kuršumlije

rssBookmark and Share

Kuršumlija 29.12.2017. Južna Srbija Info

Povodom raspisanog konkursa za izradu likovnog rešenja za oslikavanje dva velika murala u centru Kuršumlije, čime bi se trajno obeležila 850 – godišnjica izgradnje prvih Nemanjinih zadužbina, izabrano je najbolje idejno rešenje.

Najbolje likovno rešenje za oslikavanje murala u centru Kuršumlije

Svetozar Pandurović – akademski slikar iz Beograda pobednik je nagradnog konkursa, koji su raspisale Opština Kuršumlija i Narodna biblioteka, kome je pripala novčana nagrada od 50.000 dinara.

Drugo mesto i 30.000 dinara osvojio je slikar Nemanja Lazarević, dok je treće mesto i novčanu nagradu od 20 hiljade dinara, dobio Ljubisav Račić slikar iz Kuršumlije.

Članovi žirija, pred kojima je bio težak zadatak, da od pristiglih radova, prema propozicijama konkursa, odaberu najbolje su: doc. dr Dejan Milosavljević – profesor Akademije SPC za umetnost i konservaciju, Miloš Janković – pomoćnik za informisanje i medije Ministarstva kulture i informisanja , vd direktora Narodne biblioteke – Nebojša Gašić i predsednik opštine Kuršumlija – Radoljub Vidić.

Direktor Narodne biblioteke, Nebojša Gašić, naglasio je da će na ovim muralima biti prikazane dve ktitorske figure Stefana Nemanje, kako bi se istorijskom identitetu Kuršumlije pridružilo Nemanjino nasleđe i slava, a Nemanjino ime bude jedna od prvih asocijacija kada se spomene naš grad.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Radoljub Vidić   predsednik opštine   konkurs   slikar   Narodna biblioteka   mural   opština Kuršumlija   Nemanjići   Svetozar Pandurović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima