Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišvil na Gardijanovoj listi Top10 džez festivala

rssBookmark and Share

20.04.2016. Južna Srbija Info

Uticajni britanski dnevni list „Gardijan" objavio je na svom sajtu listu 10 top jazz festivala u Evropi (poređanih po terminu održavanja) na kojoj se nalazi i niški džez festival.

Nišvil na Gardijanovoj listi Top10 džez festivala

Nišvile se tako našao u „odabranom društvu" u kojem su još: North Sea jazz festival (Roterdam), Montreux jazz festival, (Švajcarska), Jazz in Marciac (Francuska), Jazz a Vienne (Austrija), Guinness Cork Jazz (Irska), Umbria jazz festival (Peruđa), A Love Supreme (Saseks Engleska), Jazz de Vitoria-Gasteiz (Španija) i Alfa Jazz Fest (Lviv ukrajina).

Nišvile nudi odličan kvalitet za novac uložen uložen u (jeftine) ulaznice – mada se estetski za sada još uvek ne može meriti sa Peruđom ili Bečom. Gardijan kaže i da “Niš kao treći grad u Srbiji svakako ima svoj specifični šarm: Većina programa se održava unutar Tvrđave na ogromnim zelenim površinama okruženim zidinama i kapijama iz doba otomanskog carstva”.

Foto: Miloš Stojanović

Napominje se i da “uz internacionalne  zvezde, program sadrži i mnoštvo besplatnih programa, radionica, spontanih uličnih svirki duž ulica i trgova” i da će se tokom festivala u celom Nišu čuti uzbudljivi i nepredvidivi ritmovi  džeza pod uticajem tradicije Balkana, piše prestižni Gardijan.

Gardijan dodaje da su cene prenoćišta i hrane u Nišu veoma pristupačne, od 10 za hostel, do 29 evra u hotelu sa doručkom.

http://www.theguardian.com/travel/2016/apr/20/top-10-jazz-festivals-europe-montreux-umbria-cork

 


#   Nišvil   Miloš Stojanović   Engleska   top lista     džez festival
@nisville @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima