Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišvil na Gardijanovoj listi Top10 džez festivala

rssBookmark and Share

Niš 20.04.2016. Južna Srbija Info

Uticajni britanski dnevni list „Gardijan" objavio je na svom sajtu listu 10 top jazz festivala u Evropi (poređanih po terminu održavanja) na kojoj se nalazi i niški džez festival.

Nišvil na Gardijanovoj listi Top10 džez festivala

Nišvile se tako našao u „odabranom društvu" u kojem su još: North Sea jazz festival (Roterdam), Montreux jazz festival, (Švajcarska), Jazz in Marciac (Francuska), Jazz a Vienne (Austrija), Guinness Cork Jazz (Irska), Umbria jazz festival (Peruđa), A Love Supreme (Saseks Engleska), Jazz de Vitoria-Gasteiz (Španija) i Alfa Jazz Fest (Lviv ukrajina).

Nišvile nudi odličan kvalitet za novac uložen uložen u (jeftine) ulaznice – mada se estetski za sada još uvek ne može meriti sa Peruđom ili Bečom. Gardijan kaže i da “Niš kao treći grad u Srbiji svakako ima svoj specifični šarm: Većina programa se održava unutar Tvrđave na ogromnim zelenim površinama okruženim zidinama i kapijama iz doba otomanskog carstva”.

Foto: Miloš Stojanović

Napominje se i da “uz internacionalne  zvezde, program sadrži i mnoštvo besplatnih programa, radionica, spontanih uličnih svirki duž ulica i trgova” i da će se tokom festivala u celom Nišu čuti uzbudljivi i nepredvidivi ritmovi  džeza pod uticajem tradicije Balkana, piše prestižni Gardijan.

Gardijan dodaje da su cene prenoćišta i hrane u Nišu veoma pristupačne, od 10 za hostel, do 29 evra u hotelu sa doručkom.

http://www.theguardian.com/travel/2016/apr/20/top-10-jazz-festivals-europe-montreux-umbria-cork

 

Komentara: 0


#   Niš   Nišvil   Miloš Stojanović   Engleska   top lista     džez festival
@nisville @


 


[ Dodaj komentar ]