Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Noć muzeja: “Niš - grad elektronike kroz vreme"

rssBookmark and Share

Niš 18.05.2019. Južna Srbija Info

Ovogodišnja Noć muzeja biće održana večeras širom zemlje, a posetioci će u periodu od 16 do 24 sata moći da uživaju u brojnim sadržajima koji se na originalne, zanimljive i interaktivne načine bave slobodama i osvajanjem istih.

Noć muzeja: “Niš - grad elektronike kroz vreme"

Pod temom Sloboda najuzbudljivija muzejska avantura i ove godine pomeriće granice i svojim posetiocima ponuditi majsko druženje za pamćenje. Tokom ove noći širom Srbije svoja vrata će otvoriti ne samo brojni muzeji, galerije i ustanove kulture, već i mnoga zaboravljena zdanja i institucije bogate istorijom, sa željom da ožive uspomene na ljude, događaje i mesta koja zauzimaju ključne uloge u osvajanju različitih sloboda.

Prethodna Noć muzeja obuhvatila je 47 mesta u Srbiji i više od 500 različitih dešavanja objedinjenih temom Pobede i pobednici.

“Niš - grad elektronike kroz vreme"

Izložba “Niš - grad elektronike kroz vreme” posetiocima prezentuje  proizvode Elektronske industrije Niš iz druge polovine prošlog veka, poput tranzistora, radija, televizora, gramofona, komjutera i drugih rezultata primene vrhunskih inovativnih i naprednih tehnologija po kojima je ovaj gigant elektronike  i Grad Niš bio prepoznatljiv u celom svetu. 

Ovim poduhvatom želja organizatora postavke Univerzitet Singidunum, Udruženje za negovanje industrijske baštine i promociju novih tehnologija i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niš, je da izuzetni rezultati niških inženjera i tehničara iz prošlog veka budu sačuvani od zaborava, u cilju inspirisanja mladih ljudi za nove domete, a da Niš postane svetski priznati centar naprednih tehnologija. Povod je značajan jubilej - pre 70 godina (1948. godine) u Nišu osnovani su "Zavodi RR" i time je počelo stvaranje velike kompanije elektronske industrije - EI Niš.

Sastavni delovi postavke su i komplementarne izložbe Audio muzeja "Dragan Bojković" i Etno muzeja "Rautovo". 

Kompletan prgram i izložbe u Nišu, pogledajte ovde..

https://www.nocmuzeja.rs/Gradovi/Nis


#   Niš   izložba   Noć muzeja   EI Niš   Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj   Elektronska industrija   ustanove kulture
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima