Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

EVROPA I JA: 14. nagradni video konkurs za srednjoškolce - 600, 400 i 200 evra za kupovinu video opreme

rssBookmark and Share

Niš 05.03.2024. Južna Srbija Info

Delegacija Evropske unije u Srbiji organizuje nagradni konkurs za srednjoškolce, "Evropa i ja", u okviru 14. izdanja Evropskog dnevnika.

EVROPA I JA: 14. nagradni video konkurs za srednjoškolce - 600, 400 i 200 evra za kupovinu video opreme

"Dragi srednjoškolci, ako ste kreativni i volite da snimate kratke klipove za društvene mreže – učestvujte na 14. nagradnom konkursu Evropa i ja koji je otvorila Delegacija Evropske unije u Srbiji. Važno je da tema bude jedna od onih koja se nalazi u publikaciji Evropski dnevnik.

Hajde da zajedno istražujemo i slavimo mozaik evropske kulture i identiteta!

Najkreativnije radove nagradićemo vaučerima od 600, 400 i 200 evra za kupovinu video opreme.

Osim vrednih nagrada, najkreativnije radove objavićemo na instagram profilu EU u Srbiji, a uslov je da video rad nije prethodno objavljen i da se ne objavljuje na ličnim profilima pre završetka konkursa.

Pozivamo vas da kroz svoje video radove prikažete bogatstvo, jedinstvenost evropskog nasleđa i raznolikosti unutar Evrope. Krenite na kreativno putovanje kroz snimanje videa, pravljenju priča i digitalnim medijima.

„Evropa i ja“ je uzbudljivo i edukativno video takmičenje namenjeno srednjoškolcima u Srbiji. Nagradni konkrus je inspirisan publikacijom „Evropski dnevnik“ kako bi podstakao mlade umove da istražuju, slave i razmišljaju o bogatoj riznici evropske kulture i identiteta.

Organizovanjem video konkursa „Evropa i ja“ srednjoškolci u Srbiji imaće priliku da se bave višestrukim aspektima evropske kulture i identiteta kroz kontekst Evropske unije. Ovaj kreativni poduhvat ne samo da promoviše kulturne različitosti, već i osnažuje mlade ljude da postanu medijski pismeni komunikatori u digitalnom dobu. Ovo je platforma za mlade na kojoj mogu da izraze svoje jedinstvene perspektive i slave evropsku tapiseriju tradicija, jezika, istorije i veza koje oblikuju njihov svet.

Kroz učešće na takmičenju biće promovisano razumevanje različitih kultura, tradicija i istorija koje čine evropski kontinent, kao i kritičko razmišljanje o konceptima identiteta, jedinstva i različitosti u Evropskoj uniji uz jačanje medijskih veština – u video produkciji, pripovedanju priča i digitalnim medijima", kažu iz niškog EU Kutka.

Nagradni konkurs je otvoren od 1. februara do 1. aprila 2024. godine.

Više informacija na:

www.evropskidnevnik.rs

https://evropskidnevnik.rs/tekst-konkursa/

https://bit.ly/4bQj8tq

(https://evropskidnevnik.rs/pdf/2023-24/evropski-dnevnik-2023-24.pdf)

 

 


#   Niš   EU   srednjoškolci   konkurs   istražujemo   istorija   EU Info Kutak Niš   video konkurs
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima