Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I ove godine poslednji petak septembra rezervisan za istraživače

rssBookmark and Share

11.09.2015.

U Nišu će se 25. septembra 2015. Noć istraživača održati po treći put.
Preko 150 mladih istraživača će i ove večeri u periodu od 16 časova do ponoći biti sa vama u nezaboravnoj zabavnoj istraživačkoj avanturi na mnogo lokacija u gradu.

I ove godine poslednji petak septembra rezervisan za istraživače

Organizatori dešavanja u Nišu su timovi Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu, Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Gimnazije Svetozar Marković, u saradnji sa naučnim demonstratorima iz mnogih instituta, drugih fakulteta i udruženja.

U petak, 25. 09. 2015. sa početkom u 17 časova, na prostoru Tvrđave biće održana Noć istraživača. U sklopu najavnih aktivnosti, Gimnazija "Svetozar Marković" organizuje literarno-likovni konkurs "Naučnik u klupi pored mene". Budući da je ova manifestacija jedna od retkih koja je posvećena deci, mladima i znanju, molimo vas da nas medijski podržite i 10. septembra  budete sa nama u biblioteci.

Tim Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša u sklopu najavnih aktivnosti za predstojeću „Noć istraživača“ koja će se održati 25. 09. 2015. u našem gradu, organizovao literarno-likovnu radionicu „Naučnik u klupi pored mene“. Radionica će biti održana 10.9.2015. u periodu od 12-14 č, u čitaonici Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke „Stevan Sremac” u Nišu. Radionicu će organizovati Marija Cerovina i Marijan Mišić, profesori srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Svetozar Marković”, u saradnji sa učenicima ove gimnazije. Tri najbolja rada biće nagrađena jedinstvenim albumom srpskih naučnika koji je specijalno dizajniran povodom manifestacije „Noć istraživača”

Očekujemo vas na Letnjoj pozornici Tvrđave. Imaćete priliku da se ZALjUBITE ZNALAČKI u nauku i istraživače, kao i da proputujete NAUKOM KROZ VREME od poslednjeg ledenog doba sve do danas.

Komentara: 0


#   Stevan Sremac   Svetozar Marković   Svetozar Marković gimnazija   Prirodno-matematički fakultet   noć istraživača   Marija Cerovina   Marijan Mišić   likovni konkurs
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}