Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U "Noći istraživača" igrajte se naučnicima i saznajte odgovore na mnoga pitanja

rssBookmark and Share

28.09.2017. Južna Srbija Info

Odlična raznovrsna ekipa stručnjaka, profesora, studenata, učenika i brojnih saradnika sa PMF-a, Narodnog muzeja, nezaobilazne Gimazije "Svetozar Marković", Univerzitetske biblioteke "Nikola Tesla" i mnogih dugih, pod dirigentskom palicom Aleksandre Petrović sa niškog PMF-a, kao glavnim organizatorom, predstaviće nam sutra čaroliju nauke u "Noći istraživača" na više lokacija u Nišu.

U "Noći istraživača" igrajte se naučnicima i saznajte odgovore na mnoga pitanja

U našem gradu je i ove godine pripremljen zaista bogat i raznovrstan naučno-popularni program. Naučnici i istraživači i saradnici iz najrazličitijih oblasti dočekivaće sve radoznale umove na više lokacija u Niškoj tvrđavi, Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”, arheološkoj sali Narodnog muzeja i na arheološkom nalazištu Medijana.

Posetioci će moći da se upoznaju sa kulturnom baštinom našeg grada od praistorije pa do srednjeg veka i saznaju ogovore na mnoga pitanja od toga, koja je uloga konzervatora u očuvanju muzejskih predmeta do puteva pirinča, roda Homo, zelenim stanovnicima kopna i o tome zašto životinje migriraju.

Ljubitelji antike moći da se fotografišu u rimskim togama i učestviju u kvizu.

Saznaćemo više o Nikoli Tesli i kako su ga putevi migracije odveli u Ameriku.

O ovim i još mnogim drugim temama kroz odlične programe, sutra 29. septembra od 17 do 22 sati.

Za više informacija o programu, temama i lokacijama kliknite ovde: Niš

 

Komentara: 0


#   Svetozar Marković gimnazija   Prirodno-matematički fakultet   Niška tvrđava   Narodni muzej Niš   Nikola Tesla   Aleksandra Petrović   Medijana nalazište   noć istraživača   UB Nikola Tesla
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}