Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tolica: Raspisan konkurs za dodelu Vidovdanskih priznanja

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.05.2023. Južna Srbija Info

Zaslužni pojedinci, ustanove i preduzeća u Toplici koji su svojim stvaralaštvom i dostignućima u svim društvenim oblastima dali doprinos afirmaciji tog dela Srbije, mogu da konkurišu za prestižna vidovdanska priznanja koja dodeljuje Toplički upravni okrug i nose imena slavnih srpskih kosovskih junaka. Predlozi sa biografijom kandidata mogu se dostaviti najkasnije do 15. juna 2023.

Foto: TUO
Foto: TUO

Organizatori tradicionalnog Sabora, koji se ove godine održava 20. put u porti manastira Svetih arhangela Gavrila i Mihaila u Kondželju, inače replike kosovske Gračanice i jedne od najlepših crkvenih zdanja u ovom delu Srbije, naglašavaju da se radi o više povelja koje se dodeljuju u različitim oblastima.

Radi se o priznanjima koja nose naziv po kosovskim junacima, “Caru Lazaru”, “Carici Milici”, ”Jug Bogdanu”, “Milanu Toplici” i “Kosančić Ivanu”, a svakako je čast biti dobitnik istih. Ovo je prilika da se nagrade zaslužni pojedinci, ustanove i preduzeća koji su se svojim delovanjem posebno isticali, doprinoseći razvoju naše društvene zajednice i čineći da se za Toplicu nadaleko čuje – rekao je Zlatan Miljković, načelnik Topličkog upravnog okruga.

Predlozi sa biografijom i kratkim obrazloženjem kandidata mogu se dostaviti na adresu Toplički upravni okrug, Ulica Tatkova broj 2, 18400 Prokuplje, sa naznakom “Za Organizacioni odbor za održavanje Svetopličkog vidovdanskog sabora”, ili putem mejla toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs

Tekst konkursa može se preuzeti OVDE.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Toplički okrug   Kondželj   Vidovdanska nagrada   Toplička Gračanica manastir   Manastir Svetih arhangela Gavrila i Mihaila u Kondž
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima