Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dodeljena priznanja: Niški strelci i “Želja" najbolji u 2014. godini

rssBookmark and Share

25.12.2014. NTV, Južna Srbija Info

Sekcija Sportskih novinara Niša po 36. put proglasila je najuspešnije sportiste grada na tradicionalnom sportskom balu koji je održan u restoranu EI Bolji život.

Dodeljena priznanja: Niški strelci i “Želja" najbolji u 2014. godini

Najviše glasova dosadašnjih dobitnika i sportskih novinara u seniorskoj konkrenciji dobila je članica SK “Niš 1881", Katarina Biserčić, koja je uz odličja sa domaćih takmičenja donela Srbiji bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva u Španiji u disciplini vazdušna puška u ekipnoj konkurenciji. U najužem izboru bili su i rukometaš Darko Đukić i gimnastičar Miloš Paunović.

Njen klupski kolega Andrija Milovanović izabran je za najboljeg mladog sportistu grada u konkurenciji džudistkinje Kinezisa Sare Božić i članice PAEK-a, Staše Gejo. On je na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu osvojio četvrto mesto u mešovitim parovima i peto u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini vazdušna puška. Blistava izdanja na međunarodnoj sceni kompletirao je devetim mestom na juniorskom Svetskom prvenstvu u Španiji i 12. na Evropskom prvenstvu.

Najuspešniji sportski kolektiv u gradu je RK Železničar, koji je posle 15 godina vratio trofej pobednika Kupa Srbije u Niš. Uspešnu godinu “Želja" je zaokružio učešćem u plej-ofu prethodnog prvenstva, kao i izlaskom na evropsku scenu, gde je stigao do drugog kola Kupa EHF. Nominovani su bili i Streljački klub “Niš 1881" i Gimnastički klub “Niš".

Priznanje “Sportska ličnost godine" poneo je prvi seniorski košarkaški reprezentacivac iz Niša, Stefan Jović, koji se sa nacionalnom selekcijom okitio srebrnom medaljom na SP održanom u Španiji.

Najbolji sportski novinar Niša u godini na izmaku je Urednik sportskog programa NTV, Edo Crnalić. U autorskoj emisiji “Biseri niškog sporta" ovekovečio je sportiste koji su proneli slavu grada.

Specijalna priznanja dobili su i Kajak kanu klub “Gusar", Univerzitetski sportski savez Niša, potpredsednik RK Železničar, Siniša Prokić i trener OKK Konstantin, Marko Cvetković.

Posle dodele nagrada usledio je zabavni deo, a za dobro raspoloženje oko 400 prisutnih potrudio se bend “Viva Romana".


#   Miloš Paunović   nagrada   Stefan Jović   Železničar RK   Gimnastički klub Niš   ličnost godine   Sportista grada Niša   Streljački klub Niš 1881   sportski novinar   Edo Crnalić   Sportski savez   Sportski savez Niša   Marko Cvetković   Andrija Milovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima