Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jordanov ponovo u najjačoj evropskoj ligi

rssBookmark and Share

10.06.2016. Južna Srbija Info

"Posle godinu dana pauze zbog povrede kolena, jedva sam čekao da se vratim u Nemačku, a prvi poziv sam dobio još u Novembru" kaže Jordanov.

Ćiro Jordanov na predstavljanju u Kelnu
Ćiro Jordanov na predstavljanju u Kelnu

Posle veoma uspešne prve sezone u ekipi Keln "Falkons", a nakon godinu dana pauze i sjajnih rezultata i osvojenim 3. mestom u prvoj ligi Srbije sa "Imperatorima", Ćiro "Kiko" Jordanov se je ovde godine vratio u najjaču evropsku ligu GFL1, pošto je potpisao za novajlije u elitnom rangu Nemačke, ekipu Hildesheim "Invaders".

"Posle godinu dana pauze zbog povrede kolena, jedva sam čekao da se vratim u Nemačku, a prvi poziv sam dobio još u Novembru. Američki trener i jedan od najpoznatijih trenera u Nemačkoj Joe Roman me pozvao telefonom i rekao mi je da bi voleo da igram za njegov tim.

Posle kratkih pregovora oko uslova saradnje, potpisao sam i ugovor. Bilo je tu ponuda iz drugih Nemačkih klubova, kao i ponuda iz ostatka Evrope  (Francuska, Švedska, Španija, Norveska),  ali poučen iskustvom iz predhodne sezone, koju sam proveo u Kelnu, odlučio sam se da opet zaigram u najjačoj ligi Evrope. 

"Invadersi" su prosle godine bili šampioni Druge lige Nemačke (GFL2) i izborili su učešće u elitnom rangu. Grad je prelep, tim je sjajan, uslovi su fenomenalni. Sada je samo na nama igračima, da dokažemo da nismo slučajno tu i da ćemo uz jak trening i malo sreće, da se nađemo u plejofu.

Ista situacija je bila i u mojoj prvoj sezoni sa Kelnom, jer su oni bili poslednje plasirani tim u ligi i jedva se izborili za opstanak, a onda su nakon mog dolaska, ostvarili najveci uspeh u istoriji kluba i stigli do 3. mesta, a nakon što sam se uverio u sposobnosti mojih novih saigrača, čvrsto verujem da je to moguće ostvariti i sa ovim timom.

Samnom u ekipi je i Nikola Savić, koji dolazi iz "Vukova" iz Beograda, a koji mi je bio saigrač i u Kelnu, tako da nam je obojici bilo mnogo lakše da se snađemo u novoj sredini.

Zahvaljujem se "Imperatorima", timu gde sam naučio sve što znam o Američkom fudbalu i gde sam napravio prve fudbalske korake. Žao mi je samo što nisam mogao da ostanem sa njima, svojom drugom "familijom", do kraja ove sezone."

Imperatori će u nedelju 12.06.2016. u 17 časova, na terenu sa veštačkom travom u Sportskom centru "Čair", održati kontrolni trening za prijem novih igrača za juniorski tim ('97.-2000. godište), mada su uvek dobrodošli i stariji, koji bi želeli da konkurišu za mesto u prvom timu "Imperatora".


#   Nikola Savić   Imperatori klub   američki fudbal   Ćiro Jordanov    
@nisimperatori @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima