Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trojica Imperatora u Juniorskoj reprezentaciji Srbije

rssBookmark and Share

20.10.2016. Južna Srbija Info

Stručni štab Juniorske reprezentacije Srbije, predvođen selektorom Kostom Stojakovićem, odredio je 35 igrača koji će igrati pod zastavom Srbije na predstojećem "Balkan Bowl", kao i na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Trojica Imperatora u Juniorskoj reprezentaciji Srbije

Traj-aut igrača za ulazak u Juniorsku reprezentaciju, održao se proteklog vikenda u Novom Sadu. Pravo učešća imali su momci koji su rođeni 1998. godine i kasnije, a na mini-kampu pojavilo se oko 55 igrača. Odabir igrača za traj-aut urađen je na osnovu preporuke trenera iz matičnih klubova i analiziranjem i gledanjem video-snimaka.

Dvodnevni mini-kamp u Novom Sadu sastojao se iz treninga na terenu, kao i rada u učionici, a cilj je bio upoznavanje igrača, analiza njihovih sposobnosti i poznavanja fudbala uopšte. Spremnost, adaptacija, prostorna orijentisanost, brzina sama po sebi, kao i brzina reakcije – samo su neki od kriterijuma kojima su se članovi stručnog štaba rukovodili prilikom izbora sledećih 35 igrača, a koji su se našli na finalnom rosteru Juniorske reprezentacije Srbije.

Posle 3 prethodne generacije Juniorske reprezentacije, za koje smo davali po jednog reprezentativca (Ognjen Ilić, Leon Milošević i Strahinja Grujić), Imperatori sada imaju čak trojicu reprezentativaca. Imperatore će u Juniorskoj reprezentaciji Srbije predstavljati Đorđe Ristić (defanzivni bek, 1998), Davor Ristić (hvatač, 1998) i Petar Rinčić (ofanzivna/defanzivna linija, 2000)

Petar Rinčić: "Oprobao sam se u mnogim sportovima ali sam se pronašao u američkom fudbalu. Volim ovaj sport jer mi omogućava da pokažem sve svoje mogućnosti. Drago mi je što imam podršku svojih prijatelja i porodice, uprkos tome što je reč o ekstremnom sportu. Mom uspehu su doprineli moji saigrači i treneri, koji se trude da atmosfera na treninzima bude opuštena ali ulažu maksimalan napor da nauče igrače što više o ovom sportu. Čast mi je predstavljam Srbiju i nadam se da ću opravdati poverenje koje mi je ukazao selektor." 

Đorđe Ristić: "Američkim fudbalom sam počeo da se bavim pre godinu dana i vrlo brzo sam ga zavoleo, jer iako na prvi pogled deluje kao grub i opasan sport, u njemu nema više povreda nego u bilo kom drugom sportu, a osim toga zahteva puno razmišljanja tokom igre. Drago mi je da ću da predstavljam Srbiju i daću sve od sebe da na pravi način opravdam ukazano poverenje."

Davor Ivković:"Američki fudbal sam počeo da treniram na predlog mog prijatelja i vrlo brzo sam se pronašao u tom sportu . Po mom mišljenju, američki fudbal spada u najzahtevniji psiho-fizički sport i preporučio bih ga svima koji hoće da dovedu svoje sposobnosti do maksimuma. Naravno, pohvalio bih sve one koji su mi pomogli da se nađem na spisku od 35 reprezentativaca, posebno trenere i saigrače bez kojih ovaj uspeh ne bi bio moguć. Veoma mi je drago što imam priliku da predstavljam svoj klub i sebe u nečemu što je san svakog sportiste, a to je da brani boje svoje zemlje."

Glavni trener juniorskog nacionalnog tima Kosta Stojaković, podvukao je da su disciplina, želja i volja za radom bili na visokom nivou.

"Timski duh, pomoć saigračima, vaspitanje – stvari su koje ovim mladićima ne treba buditi i graditi. Oni to već poseduju. Iskreno žalim što je spisak morao da sadrži samo 35 igrača jer sam mnogo kvalitetnih igrača morao da razočaram. Na žalost, imali smo manjih povreda, ali mislim da će svaka biti ubrzo sanirana".

Kako je ranije naznačeno, okupljanje reprezentativaca u ovoj kategoriji organizovano je u cilju priprema za Balkan Bowlu, drugi po redu balkanski šampionat u američkom fudbalu, koji će se održati od 28. do 30. oktobra u Somboru. Srpska asocijacija američkog fudbala i Savez američkog fudbala Vojvodine, u saradnji sa upravom Grada Sombora i Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu, ugostiće preko 160 takmičara i takmičarki iz regiona, koji će se tokom dva dana takmičiti u četiri uzrasno/rodne kategorije američkog fudbala.

Juniorsku repezentaciju Srbije očekuje duel protiv vršnjaka iz Slovenije o kojoj se ne zna mnogo, osim da će nastupiti s dečacima rođenim i 1997. godine. Ipak, mentalitet srpskog tima može biti – samo pobednički!


#   juniori   reprezentacija   Imperatori klub   američki fudbal   Đorđe Ristić
@nisimperatori @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima