Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konačno, “Kec u Nišu”: Radnički - Spartak 1:0

rssBookmark and Share

Niš 14.10.2015. FK Radnički Niš

Radnički prekinuo niz nerešenih rezutata kod kuće, a uspeo je i da postigne gol posle tačno 372 minuta igre i prekine dvomesečni post koji je trajao još 16. avgusta i pobede nad Čukaričkim na Banovom brdu.

Konačno, “Kec u Nišu”: Radnički - Spartak 1:0

Važnost meča u kome su bodovi bili od presudnog značaja, za Radnički da li će ostati “iznad crte”, u borbi za mesta koja vode u “plej-of”, za Spartak za beg sa dna tabele, uslovili su opreznu igru na samom početku. Igra u kojoj nije stvoreno mnogo izglednih šansi za postizanje pogotka.

Igrao se 8. minut, kada je Jovanović prošao po desnoj strani, uputio centaršut ka Ašćeriću, ali je ovaj sa 4-5 metara šutirao glavom preko gola. Do kraja poluvremena smo videli nekoliko šuteva ka golu Janoševića, ali ni jedan nije završio u mreži golmana Spartaka.
Imali su i gosti šansu u 36. minutu, kada se golman Radničkog, Jovanović, odlično snašao, i odbranio jak i precizan šut Makarića.

U drugom poluvremenu je Radnički krenuo ofanzivnije ka golu gostiju. Najpre je Blažić šutirao glavom, tik pored stative, a onda, u 70. minutu gol. Centaršut sa leve strane je uputio Darko Bulatović, a Ašćerić glavom, precizno i levi golmanov ugao, smestio loptu. Gol, koji je doneo mnogo radosti navijačima na Čairu, a i Ašćeriću, kome je ovo prvi superligaški gol u ovom prvenstvu. Gol vredan tri boda i pobede na domaćem terenu posle četiri remija.

Nije se Radnički zadovoljio ovim postignutim golom, već je nastavio da vrši pritisak na gol Subotičana i nastavio da stvara šanse. U 87. minutu, Tomić je imao stopostotnu šansu, izačao “oči u oči” sa golmanom Spartaka, ali je Janošević sačuvao svoju mrežu. Imao je golman gostiju, koji minut kasnije, sreću jer je šut Blažića završio pored same stative. Na kraju, zadovoljstvo zbog tri osvojena boda i zaslužene pobede i lepa uvertira pred gostovanje u Novom Sadu.

Trener Milan Rastavac je povodom današnje utakmice izjavio:

- Jako smo srećni zbog pobede. Videlo se u našoj igri da nosimo teret prethodnih nerešenih rezultata na našem terenu, ali smo u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i zasluženo pobedili, zaključio je Rastavac.

Sledeću utakmicu Radnički igra u Novom Sadu, gde je domaćin FK Vojvodina, a utakmica je na programu u subotu 17.10.2015. od 15,00 časova.

 

RADNIČKI NIŠ – SPARTAK SUBOTICA 1:0 (0:0)

Stadion “Čair” Niš
GLEDALACA oko 1500
SUDIJA : JOVANOVIĆ Srđan
STRELAC : Ašćerić u 70.min.
ŽUTI KARTONI: Lakić Pešić,Radoš Bulatović,Jovanović Aleksandar (br.24),Darko Bulatović (RADNIČKI) Eke, ANtonić (SPARTAK)

RADNIČKI NIŠ: Jovanović, Petrović, Radoš Bulatović, Lakić Pešić, Darko Bulatović, Marjanović, Đuričković (Tomić od 79.min), Blažić, Ašćerić, Apostolović (Mrkić od 59.min), Aleksandar Jovanović (Petar Krstić od 90.min).

SPARTAK: Janošević, Eke (Bogunović od 74.min), Jočić, Kovačević, Torbica (Mrkela od 74.min), Antonić, Ilić, Farkaš, Banjac (Jokić od 84.min), Jondić, Makarić.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Darko Bulatović   Aleksandar Jovanović   Milan Rastavac   Nikola Ašćerić   Spartak FK
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima