Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iskoristite jesen za posetu nekog od najlepših evropskih gradova

Bookmark and Share

Pariz 19.10.2023. Nikola Stojanović

Evropa, stari kontinent sa bogatim kulturnim nasleđem, ponosi se svojim gradovima koji su spoj istorijskih spomenika, umetničkih remek-dela i modernih čuda arhitekture.

Iskoristite jesen za posetu nekog od najlepših evropskih gradova

Jesen donosi posebnu čar, transformišući ove urbane rajeve u paletu boja, sa šuštećim lišćem pod nogama i svežim, osvežavajućim vazduhom koji miluje lice.

Avio putovanja nude mogućnost da za nekoliko sati “skočite” iz jednog kulturnog konteksta u drugi, osećajući vibracije različitih evropskih gradova. Ovaj vodič vodi vas kroz neka od najlepših gradskih odredišta Evrope, omogućavajući vam da iskusite sve čari jesenjeg kontinenta.

Rezervišite avio kartu za bajkoviti Portugal

Portugal, zemlja fada, porto vina i osunčanih obala, postaje sve popularnija destinacija među putnicima, a posebno njen dragulj na severozapadu - Porto. Letovi iz Beograda do Porta nude putnicima pristupačnu i brzu vezu sa ovim čarobnim gradom. Nakon svega nekoliko sati leta, možete se naći na uskim kamenim ulicama ovog fascinatnog evropskog grada, sa pogledom na reku Douro i čuveni most Luis I. Zamislite kako šetate uz reku, degustirajući najfinija vina u autentičnim vinarijama ili kako istražujete stare crkve i kulturna mesta koja čine dušu ovog grada. Beograd Porto letovi ne samo da vam pružaju brz pristup ovom evropskom biseru, već otvaraju vrata za putovanje koje će vam dugo ostati u sećanju.

Zakoračite kroz istoriju Dubrovačkih zidina 

Dubrovnik, poznat i kao "Biser Jadrana", svoju jedinstvenost i šarm duguje, između ostalog, impresivnim srednjovekovnim zidinama koje ga okružuju. Dok koračate ovim kamenim tvrđavama, imate osećaj kao da ste zakoračili u neko davno prošlo vreme, u dane kada su vitezovi branili grad od raznih opasnosti i invazija. Sa zidina se pruža predivan pogled na tirkizno plavo more, uske uličice Dubrovnika i crvene krovove, stvarajući savršenu pozadinu za vaše fotografije. Osim što nude upečatljiv vizuelni doživljaj, zidine kriju i brojne priče o hrabrosti, odlučnosti i ljubavi prema rodnom gradu. 

Posetite Provansu i osetite miris lavande ove jeseni

Kada pomislite na Provansu, prva asocijacija su često beskrajna polja lavande koja u ljubičastom sjaju prekrivaju pejzaže jugoistočne Francuske. Poseta ovim poljima tokom letnjih meseci, kada je lavanda u punom cvatu, pruža jedinstveno i gotovo nestvarno iskustvo. Svež i opojan miris lavande koji se širi vazduhom deluje umirujuće, dok zvuk cvrčaka pruža autentičnu mediteransku atmosferu.

Osim što je ovaj predeo prava poslastica za oči, Provansa krije i mnoge druge čari. Pored lavandinih polja, možete istražiti slikovita sela sa kamenim kućama, degustirati lokalna vina, probati tradicionalne specijalitete ili se upustiti u umetničke radionice inspirisane pejzažima koje je obožavao i sam Van Gog. 

Budimpešta - opuštanje u srcu Evrope

Budimpešta, glavni grad Mađarske, često se opisuje kao "Pariz srednje Evrope" zbog svoje raskošne arhitekture i romantične atmosfere. Međutim, ono što ovaj grad čini posebnim su njegove termalne kupke, koje nude jedinstveno iskustvo opuštanja usred urbanog okruženja. Već vekovima, lokalno stanovništvo i posetioci koriste blagodeti ovih prirodnih izvora tople vode za opuštanje, lečenje i druženje.

Najpoznatija kupališta, poput Széchenyi i Gellért, nude raznovrsne bazene, saune i masaže, gde se posetioci mogu opustiti dok uživaju u pogledu na impresivne zdanja ovog veličanstvenog grada. Nakon kupanja, preporučuje se šetnja duž obala Dunava, poseta Parlamentu ili šetnja kroz Váci ulicu, gde možete doživeti pravu čar Budimpešte.

 

 


#   turizam   putovanje   fotografije   jesen   Pariz   Evropa
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima