Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlijka na Vurdijadi osvojila prvo mesto u pripremanju jela nacionalne kuhinje

rssBookmark and Share

Babušnica 19.11.2014. A. Stanojević

Milena Aleksić iz Niša je proteklog vikenda osvojila prvo mesto za pripremanje jela nacionalne kuhinje u kategoriji profesionalaca, na ''Vurdijadi" u Babušnici.

Nišlijka na Vurdijadi osvojila prvo mesto u pripremanju jela nacionalne kuhinje

Milena je za osvojeno prvo mesto dobila pehar i zlatnu medalju, a na takmičenju je predstavila jela nacionalne kuhinje koja bi se našli na nedeljnoj trpezi. Ona je spremila jela sačuvana od zaborava, među kojima su i sukana pita, kupusnik, gologlavka (jelo slično proji, sa spanćem), sarmice od vinovog lista sa orasima, belmuž, trljanica, mešena domaća pogača, krompir koji je izdubljen i napunjen sa slaninom, kao i domaći kolači.

Predsednik žirija na ovoj manifestaciji bio je Saša Mišić, kuvar i voditelj emisije Paklena kuhinja", koji je posebno pohvalio Milenina jela. On je bio iznenađen što ova tridesetogodišnja profesionalna kuvarica priprema tako ozbiljnu i kvalitetnu hranu.

''Bila sam spremna na oštru kritiku Paklenog Saše, međutim on je bio jako prijatan! Pitao me je kako se spremaju neka jela iz naših krajeva, za koja on do tada nije čuo, kao što je taj vrteni, odnosno izdubljeni, krompir. Nakon njegove pozitivne reakcije – sve je bilo lakše!", objašnjava Milena.

Ona navodi da nije očekivala pobedu, s obzirom da je konkurencija bila jaka, kao i da je bila veoma iznenađena kada je osvojila prvu nagradu.

Milena Aleksić je profesionalna kuvarica, sa zvanjem kuvar specijalista, što je treći stepen kulinarstva. Prošlog meseca je, kao amater, učestvovala na festivalu torti u Skoplju, gde se predstavila tortom u obliku niške Tvrđave.

Ovogodišnja ''Vurdijada" je održana 15. novembra u Babušnici, u hotelu ''Crni vrh", gde su vurde i specijalitete iz svojih krajeva prikazalo više od stotinu profesionalnih i amaterskih izlagača i takmičara iz Srbije, Bugarske i Makedonije.

Komentara: 0


#   Babušnica   takmičenje   Vurdijada   Milena Aleksić   prvo mesto
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima