Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počeo Međunarodni sjam turizma u Nišu, zemlja partner Severna Makedonija

rssBookmark and Share

Niš 30.03.2023. Južna Srbija Info

Međunarodni sajam turizma, 24. po redu otvoren je u Hali Čair. Otvoreni Balkan pruža nam priliku da ostvarimo još bolje rezultate kroz saradnju turističke privrede regiona, rekla je na otvaranju Dragana Božić, direktorka Turističke organizacije Niš. Partner ovogodišnjeg Sajma je Severna Makedonija

Počeo Međunarodni sjam turizma u Nišu, zemlja partner Severna Makedonija

“Prošle godine Niš je imao rekordan broj turista, a 2023. očekujemo još bolje rezultate jer smo već u januaru zabeležili posetu od 10 hiljada posetilaca, poručila je Adrijana Anastasov, gradska većnica za kulturu i turizam. Ovo je godina kada obeležavamo tri veka niške Tvrđave, posle 10 godina otvorili smo arheološko nalazište Medijana, a inicijativa 

Predstaviće se oko 150 turističkih organizacija i agencija. Za posetioce sajma organizuju se i posete niškim turističkim atrakacijama, među kojima su Arheološko nalazište Medijana i Cerjanska pećina, kao i nagradne igre.

Državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić pozdravio je okupljene turističke radnike i naglasio da je u Srbiji u prva 3 meseca za 16 odsto nadmašena rekordna prošlogodišnja turistička poseta u odnosu na isti period prošle godine, više od 30 odsto je povećan broj noćenja, 50 odsto rast stranih gostiju za koliko je povećan i devizni priliv od turizma. Ljupče Anevski direktor Agencije za promociju i podršku turizma Republike Severne Makedonije koja je i partner sajma, rekao je da ako zajedno radimo možemo da ostvarimo bolje rezultate nego pre pandemije, a šansa regiona je u etno-gastronomskom i kulturnom turizmu. 

Organizator sajma je Turistička organizacija Niš, pod pokroviteljstvom Grada Niša. Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, ulaz je slobodan.

Komentara: 0


#   Niš   Cerjanska pećina   Turistička organizacija Niš   Sajam turizma   Makedonija   Dragana Božić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima