Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova turistička sezona u Prolom i Lukovskoj banji počinje 11. maja

rssBookmark and Share

Kuršumlija 09.05.2020. RTS

Za ljude koji su uplatili aranžmane u inostranstvu možda postoji problem, za domaći turizam to je šansa.

Nova turistička sezona u Prolom i Lukovskoj banji počinje 11. maja

Nakon detaljne dezinfekcije hotela, restorana, bazena i svih pratećih sadržaja, koje su obavile specijalizovane ekipe zajedno sa zaposlenima u Prolom i Lukovskoj banji, gosti će biti potpuno bezbedni da uživaju u čarima koje ove banje pružaju.

"Svim našim pacijentima ćemo preventivno meriti temperaturu i svi moraju prvo da obave  jedan preventivni pregled, da bi mogli da borave ovde kod nas", rekao je banjski lekar Dragoljub Stepanović

"Kvadratura naših restorana omogućuje da ispunimo propisane standarde od tri i po kvadratna metara rastojanja za naše goste, dodatno se vrši dezinfekcija ambalaže u kojoj roba stiže, skladištenje proizvoda kao i priprema i serviranje hrane gostima", istakao je upravnik ugostiteljstva u Prolom banji, Zoran Milićević.

Bazeni i velnes centri koji se prostiru na više od četiri hiljade kvadrata, zahtevaju posebnu pažnju kako bi sigurnost gostiju bila na najvišem stepenu zaštite.

"Bazeni su napunjeni prolom vodom, gosti mogu uživati po preporuci zdravstvenih radnika- Ova vrsta virusa se ne prenosi ovim putem tako da će naši gosti maksimalno uživati", istakla je Marina Cvetković pr AD "Planinka  Kuršumlija".

Nova turistička sezona u Prolom i Lukovskoj banji, posle pauze od skoro dva meseca zbog koronavirusa, počeće 11. maja.

I ove sezone kao i prethodnih, goste će dočekati novi sadržaji, a užurbano se rade hoteli koji će znatno uvećati smeštajne kapacitete.

"Mi očekujemo da u ovoj godini i pored svih teškoća koje su bile u ovom periodu, u narednom periodu nadoknadimo sve i da pored naših starih gostiju, koji su boravili ovde imamo priliku da ugostimo ljude koji su godinama provodili odmore van granica naše zemlje", napomenuo je Radovan Raičević, direktor AD "Planinka Kuršumlija".

Prolom i Lukovsku banju godišnje poseti više desetina hiljada turista i ostvari se oko 200 hiljada noćenja.

Dragiša Stojanović, RTS

video...

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Lukovska Banja   Prolom Banja
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima