Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Daj pedalu raku" - Redovni pregledi dojke spašavaju živote

rssBookmark and Share

Niš 05.10.2021. Južna Srbija Info

Grad Niš u saradnji sa lekarima Univerzitetskog kliničkog centra, Ženskog centra „Milica“ i udruženjima podržao je kampanju „Daj pedalu raku“ u znak podrške ženama obolelim od raka dojke koje su se okupile ispred Gradske kuće.

"Daj pedalu raku" - Redovni pregledi dojke spašavaju živote

Cilj kampanje je ukazivanje na značaj preventivnih pregleda i samopregleda. Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke, rekla je pomoćnica gradonačelnice Niša za zdravstvo Sanja Stajić.

Grad Niš podržava udruženja koja rade na promociji zdravih načina života, napomenula je Sanja Stajić istakavši da je zanemarivanje zdravlja višestruko loše za porodice kao osnovne jedinice svakog društva.

Lekar onkolog Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu Ana Cvetanović, govoreći o značaju preventivnih pregleda i samopregleda, ukazala je da su statistički podaci poražavajući i navela da je Srbija na drugom mestu u Evropi po smrtnosti od karcinoma dojke.

Sanja Stajić i prof. dr Ana Cvetanović pozvale su sve dama da redovno kontrolišu svoje zdravlje i istakle da redovni pregledi spašavaju živote.

Udruženje biciklista „Konstantin“ promotivnom vožnjom u centru grada podsetili su na značaj zdravih stilova života.


#   Niš   rak dojke   Daj pedalu raku akcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima