Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Delegacija Republike Makedonije u poseti Vranju

rssBookmark and Share

21.10.2017. Južna Srbija Info

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić organizovao je prijem za predstavnike Republike Makedonije u Srbiji, zamenika ambasadora Makedonije u Srbiji, Bojana Đorčeva, predsednika Nacionalnog saveta Makedonske nacionalne zajednice u Srbiji, Borče Veličkovskog i sekretara u ambasadi Makedonije u Srbiji, Marjana Jovanovskog.

Delegacija Republike Makedonije u poseti Vranju

Prijemu su prisustvovali i direktor Agencije za iseleništvo Makedonije, Nikola Šalvarinov, predsednik udruženja "Goce Delčev”, Peca Risteski i članovi Izvršnog odbora udruženja.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što je meni pripala čast da vam poželim dobrodošlicu u naš grad. Sa makedonskim narodom imamo odličnu saradnju, a naš zadatak je da se u narednom periodu ova saradnja poboljša i produbi. Potrebno je uspostaviti konkretnu ekonomsku saradnju, a jedan od načina je sklapanje ugovora o prekograničnoj saradnji, koji finansira Evropska Unija, a koji bi doneo korist i Vranju, ali i nekom makedonskom gradu, sa kojim se potpiše ugovor. U skladu sa tim nastojaćemo da u bliskoj budućnosti realizujemo neki takav projekat”, istakao je je Antić.

Nakon toga prisutnima se obratio Bojan Đorčev, zamenik ambasadora Makedonije u Srbiji, koji je rekao da su Vranjanci uvek veoma dobri domaćini i da su uslovi za makedonsku manjinu u Vranju  odlični.

"Prioritet je održavanje dobrih odnosa sa Srbijom i srpskim narodom. Makedonci i Srbi su veoma bliski, a saradnja će u narednom periodu biti produbljena na političkom, ali i ekonomskom i kulturnom planu”, dodao je Đorčev.

O značaju udruženja "Goce Delčev” govorio je Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta Makedonske nacionalne zajednice u Srbiji, koji je istakao da je ovo udruženje most koji uspostavlja bliske odnose između Srbije i Makedonije. Rukovodstvu grada, na ukazanoj pomoći udruženju "Goce Delčev”, zahvalio se i Peco Risteski predsednik ovog udruženja.

Večeras će u Vranju 12. put biti organizovano makedonsko veče.


#   Nenad Antić   Bojan Đorčev
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima