Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Da li će niški "Biftek" stati na noge - šta se dešava sa optužnicim protiv vlasnika

rssBookmark and Share

Niš 07.04.2024. Južna Srbija Info

Optužnica još uvek nije podignuta protiv vlasnika niške Industrije mesa Biftek, koji je uhapšen u aprilu prošle godine zbog sumnje da nije uplaćivao porez i doprinose za socijalno osiguranje preko 900 svojih zaposlenih.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Iako je prošlo godinu dana od hapšenja, istraga još uvek nije okončana, a iz Osnovnog javnog tužilaštva Niš navode da se radi na "sadržajnoj" optužnici.

Odgovorno lice firme Biftek M. R. iz Niša uhapšen je 3. aprila 2023. godine, a optužuje se da nije uplaćivao porez po odbitku i doprinose za obavezno socijalno osiguranje za svoje zaposlene tokom 2020. i 2021. godine. Prema navodima iz policije, na taj način je oštetio budžet Republike Srbije za više od 160.000.000 dinara.

Iako su prošle godine javnosti predočeni detalji ovog slučaja, a vlasnik Bifteka je uhapšen, čini se da pravosudni postupak još nije priveden kraju. Ova situacija izaziva različite reakcije, posebno u svetlu nedavne akcije hapšenja zbog sličnih prekršaja koji su brzo došli do sudskog epiloga.

Osnovno javno tužilaštvo Niš ističe da se radi na pripremi optužnice koja je veoma kompleksna, što može objasniti produženo trajanje istrage. Međutim, nedostatak vidljivih rezultata u pogledu podizanja optužnice može izazvati zabrinutost u javnosti i postaviti pitanja o efikasnosti pravosudnog sistema.

Firma Biftek je već duže vreme u blokadi, što dodatno komplikuje situaciju. Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, trenutni iznos blokade računa premašuje 1,6 milijardi dinara. Ovo dalje naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za brzim rešenjem.

 

 

 

 


#   Niš   porez   Osnovno javno tužilaštvo   utaja poreza   Biftek   Osnovni sud   Industrija mesa Biftek
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima