Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devočica pokušala da izvrši samoubistvo, direktorka optužuje vaspitača za alkoholizam?

rssBookmark and Share

26.11.2015. V.Milićević, Niške Vesti, Blic

Dom učenika srednjih škola u Nišu, nakon pisanja medija, ipak je odlučio da vrati u Dom učenicu M. Ž. (15) koja je pokušala da izvrši samoubistvo.

Devočica pokušala da izvrši samoubistvo, direktorka optužuje vaspitača za alkoholizam?

Do obrta je došlo nakon pisanja Blica, a da su koplja na nekome morala da se slome svedoči izjava direktorke, koja za nastalu situaciju direktno optužuje vaspitača Miru Resanović za alkoholizam.  Učenica će dobiti ukor pred isključenje, a protiv vaspitača biće pokrenut disciplinski postupak, rekla je Blicu direktorka Sandra Popović. 

Da li je nesmotren potez, ili pokušaj da opravda odgovornost ustanove, ali direktorka Doma učenika srednjih škola u Nišu je preko medija direktno za ovaj slučaj optužila vaspitača Miru Resanović.

Dugogodišnji vaspitač ove ustanove Mira Resanović kaže da je u šoku: "Morala su koplja na nekome da se slome".

"Krajnje je neodgovorno u odnosu na Ustanovu da neko sebi dozvoli takve izjave. Čuva se integritet Ustanove, nebitno da li postoji netrpeljivost ili ne", istakla je Resanović.

Foto: print screen

Ona je rekla da su u toku jučerašnjeg dana od rukovodstva dobili kritiku da im je služba najgora i dodaje "ja to ne shvatam lično".

"Imam puno dokaza i pisanih tragova, ali bih želela da budem profesionalna do kraja. Imam i ljude u intitucijama koje su se bavile problemom tog deteta da sam ja to dete potpuno sagledala i uključila svoje pretpostavljene u taj problem. Zaista mi je nemoralno da o maloletnom detetu govorim za medije. Ako bih ja počele da govorim, onda bih na sve što sam 25 godina radila, a  ponosna sam na to kako sam radila, stavila veliku mrlju. Ne smem zbog toga što sam ja sada lično ugrožena da ugrozim i dete, a to dete je dete sa problemima", istakla je Resanović za Niške Vesti. 

"Žao mi je što mediji neodgovorno pišu, a da ne saslušaju u čemu je problem. Nije ovo nova pojava, nije ovo jedini ispad. Mi smo maksimalno pratili taj problem, ali ovo što se desilo je prevazišlo okvire naše kompetencije i sličnosti. O svemu smo obavestili zadužene ustanove i o tome imamo pisane tragove. Od svojih principa neću odustati, bez obzira na to što direktorka i mnogi drugi to zaslužuju", kategorična je Resanović.

Mira Resanović kaže da još uvek nije odlučila da li će podići tužbu protiv direktorke. "Još uvek sam u šoku i ne znam šta ću da radim".

Da podsetimo, u noći između 11. i 12. oktobra petnaestogodišnja devojčica je popila veću količinu lekova i jedva je preživela. Međutim, oporavila se.

Vladimir Pejčić, upravnik Engleskog doma tada je rekao da je sproveden je disciplinski postupak i članovi komisije su odlučili da devojčicu isključe iz Doma.

Ona je počinila težu povredu obaveza Doma, rekao je Pejčić tada za Blic.


#   isključenje     alkoholizam   Niške vesti   disciplinski postupak   Sandra Popović   Dom učenika srednjih škola   pokušaj samoubistva   M.Ž.   Mira Resanović   Vladimir Pejčić  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima